Ierland Toerisme deelt uit!

Gisteren werden voor de zevende keer de Ierland Press Awards uitgereikt, dit jaar in de Hollandsche Manege te Amsterdam. In totaal streden negentien artikelen in vijf verschillende categorieën om een fel begeerde Ierland Press Award.Ruim vijftig mediarelaties beleefden een Ierse middag met whisky, dans en paarden.

De winnaars

De winnaars

De winnaars

De publicaties van alle genomineerden zijn beoordeeld door een onafhankelijke vakjury, bestaande uit; Fred van Eijk, General Manager bij Travel Counsellors en Mirjam Dresmé, Hoofd Communicatie en Duurzaam Toerisme bij de ANVR. In de categorie ‘Special Interest’ kregen Micha Jacobs en Goffe Struiksma een Award voor hun artikel in Panorama. In de categorie ‘Photography’ werd Martin Flickweiler met zijn artikel in Hoogtelijn beloond met een Award. Rosa Groen was met haar artikel in Trouw de nummer 1 in de categorie ‘Newspapers’. Peter Hilhorst en Arno Lingerak kregen in de categorie ‘Lifestyle’ een Award voor hun artikel in Autovisie en Sander Mans ontving een Award voor zijn blog op Manners.nl in de categorie ‘Bloggers’.

Ierse gezelligheid

De Hollandsche Manege, de oudste rijschool van Nederland met echte Ierse paarden, was dit jaar het sprekende decor van de Ierland Press Awards. Onder het genot van Ierse whisky werden de ruim vijftig aanwezige journalisten getrakteerd op Ierse muziek van The Lowland Paddies en traditionele Ierse dans door Sarah Kenny. Als spectaculaire afsluiter werd een paardenspring show gegeven. Aileen Hickey, Marketing Manager bij Ierland Toerisme, maakte de laatste bezoekcijfers en strategie voor 2014 bekend: ‘Dit jaar is een geweldig jaar geweest voor het Ierse toerisme vanuit Nederland. Het aantal Nederlandse bezoekers is toegenomen met meer dan tien procent. We voelen dat de nieuwe Ierse route, de Wild Atlantic Way, voor ons opnieuw een kans is om de bezoekersaantallen verder te verhogen in 2014. De uitreiking van de Ierland Press Awards is onze manier om de Nederlandse journalisten te bedanken voor de prachtige artikelen die zij afgelopen jaar hebben geschreven over Ierland’, aldus Hickey.

Wild Atlantic Way

Vanaf april 2014 vliegt Ryanair twee keer per week vanaf Eindhoven naar Ireland West Knock airport in het graafschap Mayo. Daarnaast staat Ierland in 2014 in het teken van de nieuwe Wild Atlantic Way. Deze route is Ierlands eerste lange afstandsrondrit en de langste uitgezette kustroute ter wereld. De route strekt zich uit van het Inishowen Peninsula in Donegal tot aan Kinsale in county Cork en biedt bezoekers de mogelijkheid om de westkust écht te leren kennen. De 2500 km lange route komt onderweg langs 156 ontdekkingspunten en gaat gepaard met het ruige gebulder van de Atlantische Oceaan en de hartelijkheid van de Ierse bevolking.

Comments are closed.