British Airways start nieuwe route

British Airways versterkt haar Europese netwerk met vijf vluchten per dag tussen Rotterdam The Hague Airport en Londen City Airport. De Britse luchtvaartmaatschappij start deze nieuwe service eind maart 2014 met ingang van het zomervluchtschema.

British Airway

British Airway

Meer vluchten

Ook zal het aantal vluchten vanaf Amsterdam Airport Schiphol naar Londen City vanaf mei 2014 toenemen van zes naar zeven vluchten per dag. Deze nieuwe route en extra vlucht brengt het totaal aantal British Airways vluchten per week tussen Nederland en Londen City op 118.

Honderden aansluitmogelijkheden

De eerste vlucht vanaf Rotterdam The Hague naar Londen City vertrekt om 7:05 uur, vervolgens zal om 9:55, 13:00 en 16:00 uur een vlucht vertrekken. De laatste vlucht zal om 19:00 uur opstijgen. Ook zal British Airways vanaf Rotterdam The Hague Airport twee maal daags naar Londen Heathrow blijven vliegen. Deze dagelijkse verbinding biedt zowel zakelijke reizigers als vrijetijdsreizigers honderden aansluitmogelijkheden om via Londen Heathrow naar het wereldwijde netwerk van British Airways te vliegen met wereldsteden als Hongkong, New York, Miami, Los Angeles, Johannesburg, Singapore en Sydney.

Katinka van Ekeren, commercial manager British Airways en Iberia: “Wij zijn verheugd dat we ons aanbod aan services vanaf Rotterdam The Hague Airport kunnen uitbreiden. Van oudsher is Londen City Airport door haar perfecte lokatie zeer geliefd onder zakelijke reizigers. We bieden het Zuid-Hollandse zakenleven dan ook graag deze nieuwe mogelijkheid in combinatie met de gewaardeerde service van British Airways.”

British Airways voegt drie nieuwe Embraer toestellen met 98 zitplaatsen toe aan haar vloot op Londen City Airport. Ook start de luchtvaartmaatschappij met extra dagelijkse services naar Edinburgh en Zurich vanaf Londen City Airport.

26 internationale en Europese bestemmingen

Vanaf maart 2014 biedt British Airways vanaf Londen City Airport 26 internationale en Europese bestemmingen aan, alsmede een reeks binnenlandse bestemmingen in Groot Brittannië. De groei van British Airways is het gevolg van de plannen van Londen City Airport om £200 miljoen te investeren om 120.000 vluchten per jaar mogelijk te maken. Dit voorstel staat ook toe om de huidige zes miljoen passagiers op het vliegveld te verdubbelen in de komende tien jaar. Er wordt ondermeer geïnvesteerd in nieuwe standplaatsen voor grotere toestellen.

Adam Carson, managing director van British Airways dochteronderneming BA CityFlyer: “Nederland is een belangrijke markt voor ons en wij zijn opgetogen dat we dankzij de toevoeging van onze nieuwe toestellen een service van Rotterdam kunnen starten en onze service vanaf Amsterdam kunnen intensiveren.”

Een vliegticket naar Londen City Airport is verkrijgbaar vanaf € 59,- enkele reis, inclusief belastingen. Passagiers van British Airways profiteren tevens van royale gratis bagagevrijdom, online check-in met kosteloze stoelreserveringen vanaf 24 uur voor vertrek en van uitstekend gratis eten en drinken aan boord.

Comments are closed.