Kerstmarkten in Wallonië en Brussel

In het zuiden van België hullen steden en dorpen zich in november en december in gezellige kerstsfeer. In het schijnsel van de kerstverlichting ziet een historisch centrum er nog mooier uit.

Brussel

Brussel

Kerstmarkt Brussel

In heel Wallonië kunt u terecht voor een winterfair, kerstmarkt en speciale activiteiten voor het einde van het jaar. We selecteren de belangrijkste en meest opmerkelijke voor u. De kerstmarkt van Brussel strekt zich uit in het hele centrum. De prachtige Grote Markt is sfeervol verlicht en heeft elke avond een lichtshow. Blikvanger is de enorme kerstboom uit de Ardennen. De Brusselse kerstmarkt heet niet voor niets ‘Winterpret’ omdat er veel meer te zien en te doen is dan alleen de sfeervolle, dagelijkse kerstmarkt. Een heuse kermis, ijsbaan en sleepiste vullen het kerstspektakel aan. Nieuw dit jaar zijn de Brussels Skyliner en Ice Magic. De Skyliner neemt u mee op 70 meter hoogte en geeft een fantastisch uitzicht over de sfeervolle stad. In de hal van Ice Magic zijn striphelden als metershoge ijsfiguren te zien.

Kerstmarkt Luik

Luik heeft de grootste kerstmarkt van België. Het centrum wordt volledig omgevormd tot een kerstdorp! Twee pleinen en de straten van het centrum van deze shopstad zijn dan het walhalla voor wie cadeautjes zoekt en van lekker eten houdt! De houten chalets van de markt bieden heel veel cadeau-ideeën en lekker eten en drinken aan. Belgen houden immers van het goede leven! Daarnaast heeft Luik een ijspiste en een sleepiste en natuurlijk zijn er leuke activiteiten.

Kerstmarkt in de Grotten van Wonck

In Bassenge wordt de kerstmarkt op een hele originele plek gehouden, namelijk in een echte grot. In de Grotten van Wonck vindt u in meer dan 75 kraampjes lekkere streekspecialiteiten en ambachtelijke producten en leuke cadeautjes uitgestald. De kerstmarkt vindt plaats van vrijdag 13 december 2013 tot en met zondag 15 december 2013.

Kerstmarkt Durbuy

Intiem van sfeer is de weekendmarkt in het historische stadje Durbuy. Kraampjes vullen de oude steegjes en het park Roi Baudouin en maken het kleinste stadje van België dan nog sfeervoller.

Kerststal

Bent u dol op kerststallen en alles wat ermee te maken heeft? Dan kunt u uw hart ophalen in ArsKrippana in Büllingen. Hier vindt u een uitgebreide collectie kerststallen van over de hele wereld.

Comments are closed.