Bosch Winterparadijs 2013

Vanaf zaterdag 14 december tot en met de 3 koningenoptocht op zondag 5 januari vormt de Bossche Parade het decor en de uitvalsbasis voor het Bosch Winterparadijs 2013. Ook dit jaar worden er veel sfeervolle activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zoals een optreden van Karin Bloemen en de bijzondere kerststallenroute met meer dan 40 stallen door de binnenstad van ’s-Hertogenbosch.

Bosch Winterparadijs

Bosch Winterparadijs

Grootse ontsteking van Joris’ Kerstboom

Op zondag 22 december is iedereen vanaf 16.30 uur van harte welkom voor het ontsteken van de kerstboom samen met Joris Linssen en Karin Bloemen. De Kerstboom staat voor de vierde keer op de Parade tijdens het Bosch Winterparadijs. Bezoekers kunnen foto’s in de boom hangen van mensen die zij in het licht willen zetten. Joris Linssen gaat op zoek naar mooie verhalen van bezoekers en haalt mensen met bijzondere verhalen naar voren. In samenzang onder leiding van Karin Bloemen wordt de boom in het licht gezet. Joris’ Kerstboom staat tot 31 december op het Bosch Winterparadijs. Op die dag wordt alles uit de boom gehaald en gaat alles naar het Stadsarchief. Mensen kunnen op 30 december eventueel hun bijdrage uit de boom halen.

Kerststallenroute

De Stichting Kerststallenroute Den Bosch sluit ook dit jaar aan op het Winterparadijs met de derde editie van de Kerstallenroute. Kring Vrienden verzorgt dit jaar dagelijks een route begeleidt door gidsen langs deze kerststallen. Deze route begint om 14.00 uur bij het Kringhuis op de Parade. Onder leiding van een gids wandelt u langs deze kerststalletjes die uit vele landen afkomstig zijn en van verschillende materialen gemaakt, allemaal met een bijzonder verhaal. De rondleiding eindigt in het Sint-Jansmuseum De Bouwloods. Hier bevinden zich de originele Wimbergen van ca. 1400 waarop het kerstverhaal is uitgebeeld.

Kerststal Sint-Jan

De kerststal in de Sint-Jan in ’s-Hertogenbosch is een jaarlijks terugkerende publiekstrekker en behoort tot de fraaiste kerststallen van Nederland. De kerststal is dit jaar geopend van 10 december 2013 t/m 6 januari 2014. Elk jaar is er een thema aan de kerststal verbonden. Dit jaar is het thema: “Vernieuwing”. De bezoeker zit dit terug in de vele witte gebouwen met als middelpunt natuurlijk de geboorte van de Verlosser. De openingstijden zijn op zondag van 13.00 tot 16.30 uur en de overige dagen van 10.00 tot 16.30 uur. Op 1e Kerstdag is de kerststal open na afloop van de viering van 11.45 uur (ca. 13.30 uur) en op 2e Kerstdag na afloop van de viering van 11.00 uur (ca. 12.30 uur). De kerststal is niet te bezichtigen tijdens vieringen en op Kerstavond. Op maandag 16 december is de kerststal de hele dag gesloten i.v.m. het Kerstconcert.

Sing along

Het Bosch Winterparadijs organiseert tijdens de kerstdagen twee maal een grootse sing along onder leiding van Hans Tervoort en Linda Pelders vanuit de Bossche Adventskalender en rond de grote kerstboom. Van Stille Nacht tot Last Christmas en van White Christmas tot Happy New Year.

Bastionder Vaartocht

Bezoekers van Bosch Winterparadijs kunnen daarnaast nog meer van ’s-Hertogenbosch ontdekken. VVV ’s-Hertogenbosch biedt namelijk vanaf november t/m april 2014 het sfeervolle arrangement‘Bastionder Vaartocht’ aan. Dit arrangement start met een rondleiding in het Bastionder. Tijdens deze rondleiding verteld de schipper over de opgestelde kanon de Boze Griet, Stuer Ghewalt en het nog aanwezige middeleeuwse rondeel. Daarna volgt een vaartocht over de Dommel langs Kasteel Maurick en Oud Herlaer. De boten zijn overdekt en er zijn warme dekens aan boord waardoor dit het ideale uitje is voor de wintermaanden.
Deze vaartocht is dagelijks te boeken bij VVV ’s-Hertogenbosch.

Openingstijden Bosch Winterparadijs

Het Bosch Winterparadijs is dagelijks geopend van 12:00 tot 19:00 uur. Op Kerstavond 24 december sluit het Winterparadijs om 18.00 uur. Op 1e en 2e kerstdag opent het evenement om 12.00 uur en is de sluitingstijd 18.00 uur.

Comments are closed.