Erkende Veluwse streekproducten op de kaart

Het Veluws Bureau voor Toerisme, de Stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN) en Van de Mheen FoodServices gaan samen erkende Veluwse streekproducten op de (menu)kaart zetten. De drie partijen bekrachtigen hun samenwerking op dinsdag 26 november, tijdens een bijeenkomst op landgoed Schovenhorst in Putten.

Erkend Veluws Streekproduct

Erkend Veluws Streekproduct

Erkend Veluws Streekproduct

Groothandel Van de Mheen Foodservices zorgt hierbij voor de distributie, SPN voor de certificering en het Veluws Bureau voor Toerisme voor extra promotie. In 2012 ontwikkelde het Veluws Bureau voor Toerisme samen met de Stichting Streekeigen Producten Nederland het keurmerk ‘Erkend Veluws Streekproduct’. Dit landelijk erkende streekkeurmerk garandeert de consument dat betreffende product is gemaakt op de Veluwe, van Veluwse ingrediënten én dat de herkomst bekend en gegarandeerd is. De producenten die het keurmerk mogen gebruiken, hebben alle uitgangspunten onderschreven en zijn gehouden aan het naleven daarvan.   Horeca


Ook in de horeca wordt steeds vaker gebruik gemaakt van producten uit eigen streek. Met tv-zenders als 24Kitchen en programma’s als Masterchef en Keuringsdienst van Waarde is de belangstelling voor lokale producten sterk toegenomen. Vaak genoeg is de wil er wel, maar ontbreekt de tijd om ‘de boer op te gaan’. Van de Mheen Foodservices, SPN en het Veluws Bureau voor Toerisme hebben daarom hun krachten gebundeld. Door de samenwerking wordt het voor chef-koks een stuk gemakkelijker om streekproducten te gebruiken. Ook krijgen erkende producenten zo meer afzetkanalen, zodat ook de consument vaker kan genieten van al het lekkers dat de Veluwe te bieden heeft. Bovendien wordt het imago van de Veluwe versterkt als culinaire bestemming.

Beste streekrestaurant van de Veluwe


Naast een grote publiciteitscampagne organiseren Van de Mheen Foodservices, SPN en het VBT in 2014 gezamenlijk een verkiezing voor het ‘Beste streekrestaurant van de Veluwe’. Horecabedrijven, variërend van fastfoodrestaurants tot culinaire brasserie, dingen mee als ze bij de bereiding van hun gerechten erkende streekproducten gebruiken. Ook mogen ze het bijbehorende logo gebruiken. “Het keurmerk is voor horecabedrijven een mooi PR-instrument”, aldus Dagmar Kroezen van het Veluws Bureau voor Toerisme. “Je laat daarmee zien dat je lokaal betrokken bent. Ook staat het voor eerlijke en kwalitatief hoogwaardige producten. Dat komt je reputatie zeker ten goede.”

Distributie 
Door de samenwerking met groothandel Van de Mheen Foodservices in Harderwijk is de keten van product naar consument compleet.

Aalt van de Mheen: “Wij voelen ons als Harderwijks bedrijf zeer verbonden met de Veluwe en wilden dat graag meer tot uiting brengen in ons assortiment. Door ook streekproducten aan de bestellijst toe te voegen, komen we tegemoet aan een toenemende vraag naar streekproducten vanuit de horeca. Voor chefkoks is er niks mooiers dan te werken met producten uit eigen streek. De producenten houden bovendien zelf het contact met de afnemers. Bestellen gebeurt gewoon bij hen zelf. Wij zorgen voor de distributie daarvan. Een goede en persoonlijke relatie staat bij ons voorop.


Meer informatie


Voor meer informatie en voorwaarden voor deelname , zie www.veelluwe.nl/erkend- veluws-streekproduct/erkende-streekproducten-voor-de-veluwe.html of bezoek de facebookpagina: facebookpagina: www.facebook.com/veluwsstreekproduct

Comments are closed.