Chagall en kerstmarkt in Oldenburg

Er is geen betere manier om in kerststemming te komen dan door een Duitse kerstmarkt te bezoeken: gezellig door de feestelijk verlichte straten en houten ‘kerstdorpjes’ slenteren, je handen warmen aan een beker glühwein en alvast wat ambachtelijke kerstcadeautjes kopen. Bijvoorbeeld in Oldenburg.

Kerstmarkt Oldenbrug

Kerstmarkt Oldenbrug

Marc Chagall

Er is nóg een goede reden voor een bezoek aan deze stad met zijn sfeervolle kerstmarkt. In het Horst-Janssen-Museum is nog t/m 12 januari 2014 de tentoonstelling ‘Marc Chagall. Fantastische Nacht’ te zien, met meer dan 100 litho´s en etsen. De tentoonstelling is een ware publiekstrekker met al meer dan 10.000 bezoekers.

Exotisch en fantasievol

De fantasievolle kunst van Marc Chagall spreekt nog altijd tot de verbeelding. Naast werken uit de map ‘Mijn leven’, die een inkijkje geven in het leven van de jonge Chagall in zijn geboortestreek in Wit-Rusland, zijn werken uit zijn jaren in Parijs te zien. In deze werken met thema´s zoals het circus en Duizend-en-een-nacht komen Chagalls verbeeldingskracht en spontaniteit, maar ook zijn virtuoze kleurgebruik bijzonder goed tot hun recht.

Een feest voor de zintuigen

De kerstmarkt van Oldenburg bevindt zich voor het historische decor van het raadhuis en het slot. Met meer dan 125 mooie houten kraampjes, oneindig veel kerstbomen en duizenden lichtjes is dit de ideale omgeving om alvast in de kerstsfeer te komen. Het winkelaanbod in Oldenburg is bijzonder gevarieerd en echt anders dan in Nederland. Een groot deel van de meer dan 1.000 winkels wordt nog gewoon door de eigenaar zelf gerund. Als u hier geen geschikte kerstgeschenken vindt, dan vindt u ze nergens.

Goed bereikbaar

Autoreizigers kunnen gebruikmaken van de talrijke Park & Ride-mogelijkheden; de bussen van Publicexpress rijden acht keer per dag van Groningen naar Oldenburg en terug. Vanwege de grote populairiteit wordt reserveren dringend aanbevolen. Bovendien krijgt u dan korting.

De kerstmarkt in Oldenburg duurt van 26 november t/m 22 december en is dagelijks (behalve op de openingsdag) geopend van 11 – 20.30 uur. Tijdens de koopavond op zaterdag 7 december zelfs tot 24 uur.

Comments are closed.