Navarra is MICE-bestemming bij uitstek

De Spaanse regio Navarra is naast populaire vakantiebestemming ook een ideale locatie voor incentive reizen, conferenties en zakelijke bijeenkomsten. Het voormalige Koninkrijk beschikt over een enorme rijkdom aan natuur, cultuur en overheerlijke gastronomie.

Navarra

Navarra

Streek bij uitstek

Incentive bureau’s op zoek naar het ‘wow- effect’, maar ook trendsetters en organisatoren van congressen en evenementen halen hun hart op in Navarra. De combinatie van eersteklas evenementlocaties, luxe en sfeervolle hotels en bijzondere culturele (groeps)activiteiten en bezienswaardigheden, maakt de streek een MICE-bestemming bij uitstek.

Eersteklas evenementlocaties

De bruisende stad Pamplona is een aantrekkelijke bestemming voor zakelijke bijeenkomsten als vergaderingen, conferenties, exposities en congressen. Evenementlocaties zijn uitgerust met een complete infrastructuur en multifunctionele zalen. Noemenswaardig zijn ongetwijfeld het imposante Congrescentrum en Auditorium Baluarte, het indrukwekkende Congresgebouw ‘Colegio de Médicos’ en het Planetarium; het cultureel en wetenschappelijk centrum voor astronomie. Datzelfde geldt voor het Race Circuit van Navarra, de historische Santa María Kathedraal en het congrescentrum Refena.

Een heerlijke nachtrust

Navarra bezit een indrukwekkend aantal 4 en 5 sterrenhotels, unieke finca’s, paradores, cortijos en B&B’s. Een ideale combinatie tussen luxe en comfort. De streek huist ook een tal van pensions en vakantiehuizen en het is mogelijk om comfortabel te overnachten op kwaliteitscampings, in luxe boomhutten, boerderijen, appartementen en zelfs in grotten of in een adelijk huis.

Bijzondere activiteiten

De strategische ligging van Navarra aan de westkant van de Pyreneeën biedt de ultieme omgeving voor fietstochten en wandelingen. De wandel- en fietsroutes lopen kriskras door de groene berglandschappen, valleien en pittoreske dorpjes en langs Romaanse kerkjes, Gotische kloosters en kathedralen en kapelletjes uit de Middeleeuwen. De wereldberoemde, eeuwenoude pelgrimsroute van Navarra naar Santiago de Compostela trekt jaarlijks tienduizenden pelgrims afkomstig uit de hele wereld.

Culinaire hotspot

Een bezoek aan Navarra betekend een culinaire garantie. Zo koestert de Spaanse regio de authentieke lokale keuken en eerlijke kwaliteitsproducten. Producten komen vers van het land en de gastronomie is er dan ook zeer gevarieerd en authentiek. Zeventien lokale producten uit de Spaanse regio dragen een kwaliteitscertificaat, zoals witte asperges, artisjokken, paprika’s en kalf- en lamsvlees. Eveneens populair zijn de wijnen uit streek. De typische druifsoorten die in de regio voorkomen is de Chardonnay- druif, de Carbernet Sauvignon, de Merlot en Syrah. Speciaal voor wijnliefhebbers zijn er culinaire routes uitgestippeld.

Navarra aanwezig op Global Meetings & Incentives & Events Expo

Op 19 en 20 november is Navarra aanwezig op de Global Meetings & Incentives & Events Expo in Barcelona. Speciaal voor de gelegenheid zijn vertegenwoordigers van de gemeente van Pamplona, het Congrescentrum Baluarte, het Race Circuit van Navarra ‘La Asociación de Hosteleros de Navarra’ (Hotel Associatie Navarra) en Navarra Adentro (Reisagenten) van de partij.

Bereikbaarheid

Vanuit Nederland is Navarra goed bereikbaar met auto, trein, bus of vliegtuig. De internationale luchthavens van Bilbao en Biarritz liggen op iets meer dan een uur rijafstand van de hoofdstad Pamplona. De goede auto- en snelwegen en de hogesnelheidstrein tussen Madrid en Pamplona maken de streek uitstekend bereikbaar.

Comments are closed.