Nieuw geopende accommodaties Franse Alpen

Onder de nieuw geopende vijfsterren hotels in Chamonix, Tignes, La Plagne en Courchevel zijn er twee met een bijzonder restaurant. In de keuken van Koh-I-Nor in Val Thorens voert Yoann Conte – door Michelin met twee sterren gelauwerd – de brigades aan. Daarnaast zwaait Yannick Franques – eveneens goed voor twee sterren – de scepter in L’Apogée in Courchevel

franse-alpen-accommodatie kopie

Chalets XXL

Voor grote families en groepen vrienden verschijnen er steeds meer extra grote chalets. Deze zijn vaak voorzien van alle luxe en comfort. In Courchevel 1850 staat le Petit Palais waarvan 1 van de 6 etages volledig is gewijd aan welzijn en ontspanning. Chalet Javen in Megève biedt een eigen kok en huismeester. Lodge des Confins in La Clusaz en Chalet de la Grande Corniche in Les Gets zijn eveneens het noemen waard. De laatste is werkelijk van alle technische snufjes voorzien.

Gerenoveerde eco-gites

Bij het renoveren en bouwen van (nieuwe) accommodaties grijpt men steeds vaker terug op de charme van oude chalets. Een berggids opende in Beaufort een écogite met de naam La Grange de mon père. Ouderwetse gezelligheid met veel hout. In Saint Jean de Sixt in Frankrijk staat het karakteristieke La Ferme des Lombardes, dat volledig is gerestaureerd door plaatselijke ambachtslieden. Vijf appartementen waarvan de grootste maar liefst 14 gasten kan huisvesten.

Comments are closed.