Thialf & Ice-World maken ijs

Thialf en Ice-World zijn met House of Sports, de organisator van De Coolste Baan van Nederland, overeengekomen dat de techniek van Ice-World en de kennis van Thialf de basis vormen van de ijsbaan die van 1 februari t/m 2 maart 2014 in het Olympisch Stadion van Amsterdam wordt gelegd.

De Coolste Baan van Nederland

De Coolste Baan van Nederland

Onderhoud ijs

Thialf wordt, onder leiding van ijsmeester Beert Boomsma, verantwoordelijk voor het maken en onderhouden van het ijs. Zowel voor het recreatie-ijs, als het ijs waarop in het slotweekend, vijf dagen na afloop van de Olympisch Spelen, het KPN NK Allround & Sprint georganiseerd wordt. De technische infrastructuur voor deze bijzondere ijsbaan wordt door Ice-World uit Baarn geleverd. Ice-World is wereldwijd een autoriteit is op het gebied van het aanleggen van (tijdelijke) kunstijsbanen. 

Patrick Wouters van den Oudenweijer, directeur House of Sports hierover; “Wij zijn zeer blij met deze twee partners. Ice-World heeft zeer veel ervaring met het aanleggen van tijdelijke ijsbanen. Recent nog in Rotterdam. En Thialf bewijst al jaren dat zij het beste schaatsijs van de wereld maken. De Coolste Baan is een bijzonder initiatief en vereist de best beschikbare kennis. Wij zijn erg verheugd dat Thialf en Ice-World bereid zijn hun kennis beschikbaar te stellen om van de Coolste Baan de best mogelijk ijsbaan te maken”. Eelco Derks directeur Thialf; “Thialf heeft veel kennis en uitstraling in huis die kan worden ingezet om de schaatssport verder te ontwikkelen. Wij zien De Coolste Baan van Nederland als een goed project voor de schaatssport waar wij graag aan mee helpen.”

Unieke ijsbaan

Wim Hoeks, CEO Ice-World: “Deze ijsbaan in het Olympisch Stadion in Amsterdam is uniek. Een Ice-World ijsbaan in het “heilige” stadion midden in Amsterdam, de hoofdstad van het land waar het schaatsen is uitgevonden. Dat is pas echt een sensatie. Al meer dan 20 jaar is Ice-World toonaangevend in de productie, aanleg, in werking stellen en operationeel houden van mobiele ijsbanen. Van vijf kilometer ijs in Biddinghuizen, ijshockeybanen in o.a. Nieuw Zeeland, Australië en Rusland, een ijs pretpark van 7000m2 midden in Mexico City, tot honderden funbanen in stadscentra in binnen- en buitenland. Ik krijg regelmatig foto’s  toegestuurd van onze ijsbanen en als ik dan ons handelsmerk de oranje kleur van onze schaatsen en onze schaatshulp Bobby zie, dan ben ik er trots op dat wij, als leverancier én supporter van de breedtesport, mogen bijdragen aan de promotie van het schaatsen over de hele wereld.”

Comments are closed.