Bonito beste duurzame bestemming

De Braziliaanse stad Bonito heeft de award voor beste duurzame toeristische bestemming ter wereld gewonnen tijdens de WTM (World Travel Market) in Londen, één van de grootste toerismebeurzen van Europa. De World Responsible Tourism Award werd voor de tiende keer uitgereikt.

Blue Lake Cave

Blue Lake Cave

Bijzondere Braziliaanse bestemming

Meer dan duizend bestemmingen hadden zich ingeschreven voor de prijs. Embratur, het Nationaal Verkeersbureau van Brazilië, ondersteunde de kandidatuur van deze bijzondere Braziliaanse bestemming. De stad organiseert in 2014 de Wereld Conferentie voor Duurzaam Toerisme en Ecotoerisme.

Bonito is een stad gelegen in de staat Mato Grosso do Sul, in het mid-westen van Brazilië. Bonito mocht de World Responsible Tourism Award in ontvangst nemen vanwege de ontwikkeling van een controlesysteem dat het aantal toeristen registreert die het natuurschoon van de regio bezoeken. Door middel van een digitale voucher worden de naam van de toerist en de te bezoeken bezienswaardigheden geregistreerd. “Dat Bonito de prijs heeft gewonnen, bevestigt dat Brazilië door de wereld gezien wordt als een belangrijke toeristische trekpleister. Eén op de vijf buitenlandse toeristen die Brazilië bezoekt, is op zoek naar ecotoerisme en deze trend zal door deze award alleen maar toenemen. Steeds meer toeristen zijn geïnteresseerd in dit specifieke segment”, aldus de president van Embratur, Flávio Dino.

Wereld Conferentie voor Ecotoerisme en Duurzaam Toerisme

Onlangs is bekend geworden dat Bonito in april 2014 de Wereld Conferentie voor Ecotoerisme en Duurzaam Toerisme mag organiseren. Tijdens deze achtste editie van de conferentie ontmoeten meer dan 500 professionals uit tientallen landen elkaar om kennis op te doen over duurzaam toerisme. Het prachtige landschap rondom Bonito biedt een uitstekende uitvalsbasis voor de bezoekers van dit evenement.

Duiken in kristalhelder water

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Bonito. Het stadje staat bekend om haar prachtige landschappen, ongerepte natuur en riviertjes, meren en watervallen met kristalhelder water. Onder de ‘must sees’ vallen onder andere de Blue Lake Cave. Na een wandeling van 100 meter bereik je deze grot met een prachtig ondergronds meer van meer dan 80 meter diep en indrukwekkende rotsformaties. Ook het Araras Sinkhole is een bezoek waard.

In deze groeve wonen tientallen papagaaien en vind je unieke flora en fauna. Een andere grote publiekstrekker van Bonito is de sprookjesachtige grot Anhumas Abyss. Om er te komen dien je 72 meter te abseilen door een kleine opening in de rosten. Eenmaal beneden bevind je je in een sprookjesachtig meer waar je kunt snorkelen en duiken. Waaghalzen zitten daarnaast ook goed in het Adventure Park, waar je hoog in de boomtoppen een hindernisbaan aflegt in het bos. Kortom, Bonito is een bijzondere bestemming die een bezoek waard is tijdens een reis door Brazilië.

Comments are closed.