Brandweermuseum Wassenaar op bezoek

Op initiatief van de BankGiro Loterij MuseumMaandag worden musea uitgenodigd om met hun verhalen en objecten langs te gaan bij verzorgingstehuizen in de buurt. De bewoners, die vaak niet zo gemakkelijk meer de deur uit kunnen, worden zo toch nog met cultureel erfgoed uit hun eigen regio in aanraking gebracht.

Brandweermuseum

Brandweermuseum

Brandweer film

Op 25 november gaat Lily Armstrong met voormalig brandweerman Koen Raad en gids T on Noordover van het Brandweermuseum Wassenaar op bezoek bij SWZ Willibrord in dezelfde plaats. Door middel van een film zullen de bewoners meegenomen worden op een reis door de geschiedenis van de brandweer. Ook zullen kleine stukken uit de collectie, zoals kleding, getoond worden. Het

Brandweermuseum Wassenaar bestaat al 90 jaar en heeft een unieke collectie brandweerspullen uit de achttiende en negentiende eeuw, toen de brandweer het nog zonder gemotoriseerd materiaal moest doen. Het museum is altijd op zoek naar verhalen bij de collectie, iets waarbij de oudere inwoners van Wassenaar hen vast en zeker kunnen helpen. Het museum heeft diverse oude prenten die men kan adopteren om zo de restauratie te kunnen bekostigen. Het Brandweermuseum is gelegen in het Souterrain van Raadhuis de Paauw aan de Raadhuislaan.

Comments are closed.