Recordaantal bezoekers lichtfestival GLOW

De achtste editie van GLOW, dat plaatsvond van 9 tot en met 16 november is naar schatting door 520.000 mensen bezocht. Daarmee is een nieuw record gevestigd voor het lichtfestival, dat stevig verankerd zit in Eindhoven. Vorig jaar trok GLOW al 450.000 bezoekers. GLOW NEXT op Strijp-S trok 53.000 bezoekers.

Lichtfestival GLOW Eindhoven

Lichtfestival GLOW

Gemoedelijke sfeer

Ondanks de grote drukte iedere avond is het evenement zonder problemen verlopen. De doorstroom van bezoekers verliep soepel, door duidelijke communicatie vooraf en het inzetten van verkeersregelaars.

Top tien

De organisatie en curatoren van GLOW staan jaarlijks voor de uitdaging om een breed publiek te bekoren met verrassende, kwalitatieve lichtprojecten. Uitgangspunt hierbij is een doordachte mix te bieden van grootse projecties en ingetogen lichtinstallaties, die niet eerder in Eindhoven te zien zijn geweest. Dit gebeurt aan de hand van een thema. Dit jaar ‘Urban Playground’. Dat deze opzet werkt, blijkt uit de favoriete projecten van het publiek. In de top tien staan zowel projecten met veel licht- en geluidsspektakel, als ook meer serene werken.

De GreenPower Lagoon Monster van Davide Carioni en Lorenzo Pompei, het monster dat in nevel en mist verrees uit het Eindhovens Kanaal, was één van de grote publiekstrekkers, net als de licht- en geluidsshow Clashlight van Noralie in het Philips Stadion. Ook TESSERACT van 1024 Architecture, waarin tientallen draaiende projectoren met lichtbundels een futuristische wereld creëerden, was een populair project op de route. Maar de rustgevende, zwevende lichtschepsels in zachte kleuren van Porté par le Vent en de Large Pendulum Wave, lichtgevende bollen die volgens een wonderlijke ordening dansten in de nacht, van Ivo Schoofs zijn eveneens in de top tien terug te vinden.

Glow next

Dit jaar kwamen 53.000 bezoekers naar Strijp-S, waar op GLOW NEXT experimentele en innovatieve lichtprojecten werden gepresenteerd, die allemaal een interactief karakter hadden. Bezoekers van GLOW NEXT waren onder de indruk van de impact van licht op het handelen en welbevinden van mensen en het aanzien van de openbare ruimte. GLOW NEXT moet uitgroeien tot een experimentele plaats waar innovatieve lichtontwikkeling wordt gepresenteerd.

Comments are closed.