Pakjeskamer Sinterklaas in Hoog Catharijne

Op zondag 17 november wanneer Sinterklaas aankomt in Utrecht, opent in Hoog Catharijne de ‘Pakjeskamer van Sinterklaas’. Vanaf die dag kan het winkelend publiek de Pop-up Expo in Sinterklaasthema dagelijks komen bezichtigen.

Pakjeskamer in Hoog Catherijne in Utrecht

Pakjeskamer in Hoog Catherijne

Tijdelijk museum

In de weekenden is het zelfs mogelijk om een kijkje te nemen binnen in de pakjeskamer. Deze Pop-Up Expo is een gezamenlijk initiatief van Toerisme Utrecht, Museum Catharijneconvent, Corio en de Belangenvereniging van Hoog Catharijne en is tot en met 5 december te zien. De Pop-Up Expo is gevestigd in Hoog Catharijne, in een winkelpand tegenover de C&A. Door de etalageruit kan iedereen dagelijks bij de Pakjeskamer naar binnen gluren.

In het weekend is het ook mogelijk om naar binnen te stappen in deze bijzondere kamer van Sinterklaas. Daar staan de inpakpieten klaar om cadeautjes in te pakken. Verder delen pieten in het winkelcentrum verlanglijstjes uit waarop kinderen hun wensen kunnen schrijven. Kinderen die hun verlanglijstje inleveren bij de Pakjeskamer maken kans om één cadeau van het lijstje te winnen. Daarnaast ontvangen alle kinderen die hun verlanglijstje inleveren een kaartje voor de tentoonstelling ‘Beleef het kerstverhaal’ in Museum Catharijneconvent.

Sinterklaas-mode te zien

Sinterklaas stelt in de Pakjeskamer ook zijn kleding tentoon. Deze bijzondere mode-items zijn te bekijken in het kader van Hoog Catharijne Tryouts Fashion, vanwege het 40 jarig bestaan van het winkelcentrum. Museum Catharijneconvent heeft de tijdelijke Pop-Up Expo vormgegeven. De Pakjeskamer in Hoog Catharijne is een preview van het ‘Huis van Sinterklaas’, dat van 17 november tot en met 5 december te bezoeken is in Museum Catharijneconvent.

Voorproefje Utrecht

De Pop-Up Expo in Sinterklaasthema wordt in december opgevolgd door een Pop-Up Expo in kerstthema. In 2012 werd het succesvolle concept voor het eerst georganiseerd. Winkelend publiek krijgt met de steeds wisselende Pop-up Expo’s een voorproefje te zien van tentoonstellingen die in de Utrechtse musea plaatsvinden. Ook wordt de bezoeker geattendeerd op de verschillende ‘hot spots’ die Utrecht rijk is. Met deze samenwerking slaan het bedrijfsleven en de culturele sector de handen ineen om samen te werken aan de stadspromotie van Utrecht. In het kader van samenwerking is de Pop-Up Expo ‘De Pakjeskamer van Sinterklaas’ ook onderdeel van Winter Utrecht, een initiatief waarin alle winterevenementen in Utrecht samenwerken.

Comments are closed.