Landingsdag in Haags Historisch Museum

30 november is een feestelijke dag in Den Haag. We vieren dat 200 jaar geleden Prins Willem Frederik, de latere koning Willem I, landde op Scheveningen.Het was het eind van de Franse bezetting en het begin van 200 jaar koninkrijk. Het Haags Historisch Museum viert op 30 november deze landing mee!

Niet alleen is de nieuwe tentoonstelling Landgenoten! Onderdanen & Oranjes 1813-2013 voor het eerst te bekijken, bezoekers kunnen ook deelnemen aan allerlei activiteiten met een Oranjetintje. Zo knutselen kinderen hun eigen koninklijke knuffelooievaar en kunnen bezoekers zich koninklijk laten vastleggen. Wie denkt het nodige te weten van het koningshuis kan zijn kennis testen bij de quiz ‘Kroontje op, kroontje af’. Ieder uur is er een rondleiding door de tentoonstelling. Feest u met ons mee?

landingsdag-ooievaar-haags-museum

Activiteiten

Alle activiteiten zijn gratis (exclusief museumentree) en vinden plaats tussen 12.00 en 18.00 uur. Het hele programma is te vinden op haagshistorischmuseum.nl.

Comments are closed.