Genomineerden bekend voor Flevius Award 2013

Uit achtendertig kanshebbers heeft de jury van de Flevius Award 2013 donderdag 7 november drie potentiële winnaars gekozen.
flevius-award

Prestigieuze award

Center Parcs De Eemhof, De Nieuwe Wildernis en LelySTART zijn genomineerd voor de prestigieuze award voor de meest belangrijke toeristisch-recreatieve bijdrage aan Flevoland in 2013. Tijdens de Flevius Parade op donderdagavond 21 november in Schouwburg Almere wordt bekend wie de prijs ontvangt uit handen van Jan-Nico Appelman, juryvoorzitter en gedeputeerde Toerisme & Recreatie provincie Flevoland.

 

 

Voorselectie op basis van vier pijlers


De jury – bestaande uit Jan-Nico Appelman, gedeputeerde provincie Flevoland, Peter Hoorneman, voormalig general manager van Center Parcs en Margreet Toonen, coördinator afstudeerrichting NHTV Leisure Design Lab – heeft haar keuze voor de genomineerden gebaseerd op vier beoordelingscriteria: 1) het innovatieve karakter, 2) de bijdrage aan de bekendheid voor Flevoland, 3) de mate van samenwerking met andere bedrijven en 4) het economisch belang voor Flevoland. “Om uit achtendertig mooie Flevolandse initiatieven, die stuk voor stuk belangrijk zijn voor de gastvrijheidssector, een keuze te maken is niet gemakkelijk”, aldus Appelman, “Op basis van de vier pijlers zijn we na intensief overleg gekomen tot de huidige genomineerden.”

Innovatief karakter van Center Parcs De Eemhof


Center Parcs De Eemhhof is innovatief in het zoeken naar aanvullingen op het bestaande business model. Daarmee is zij in staat een totaal nieuwe doelgroep aan te spreken voor het park en ook voor Flevoland. Met evenementen als ‘Bungalup’ en ‘Where the Wild Things Are’ heeft De Eemhof een belangrijke bijdrage geleverd aan het vernieuwen van het toeristisch product Flevoland.

Nationale en internationale bekendheid met De Nieuwe Wildernis


De film De Nieuwe Wildernis heeft met haar prachtige beelden en verhaal van de Oostvaardersplassen een belangrijke bijdrage geleverd aan de nationale en internationale bekendheid van Flevoland. Naast de film heeft EMS Films een app ontwikkeld waardoor het gebied eveneens digitaal ontsloten wordt. Ook fysiek is het gebied toegankelijker geworden, door de speciale Wildernis-activiteiten die Staatsbosbeheer biedt naar aanleiding van de film.

LelySTART als voorbeeld voor samenwerking
LelySTART is een groeiend evenement dat een mooi  voorbeeld is van hoe samenwerking bijdraagt aan de verbetering van de promotie van Lelystad en daarmee Flevoland. Diverse instellingen, ondernemers en organisaties werken nauw samen om jaarlijks een cultureel evenement van formaat neer te zetten. Het aantal bezoekers en de nationale bekendheid van het evenement groeit, mede door de bijzondere toevoeging van het 3D Streetpainting Event.

Jury en publiek bepalen winnaar


Op de avond van de Flevius Parade op donderdag 21 november zetten de drie genomineerden hun beste beentje voor tijdens een pitch voor de jury en het publiek. De jury stelt vervolgens een aantal verdiepingsvragen, waarna het de beurt is aan het publiek. Via SMS-voting mag het publiek haar stem uitbrengen op haar favoriete genomineerde. De stemmen van het publiek en de jury gezamenlijk bepalen uiteindelijk wie de winnaar van de Flevius Award 2013 wordt.
Feestelijke Flevius Parade
De Flevius Parade is een feestelijke avond waarin ondernemerschap in de vrijetijdssector en ontmoeting centraal staan. Iedereen die de sector een warm hart toedraagt en een stem uit wil brengen op zij/haar favoriet, is welkom om de uitreiking van de Flevius Award 2013 bij te wonen. De Flevius Parade vindt plaats op donderdagavond 21 november in Schouwburg Almere. Kaartjes zijn te bestellen via www.fleviusaward.nl.

Flevius Award


De Flevius Award is een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan een bedrijf, organisatie of evenement dat in dat jaar van groot belang is geweest voor het toeristisch-recreatieve product van Flevoland.

Het versterken van onze toeristische voorzieningen is belangrijk voor de Flevolandse economie. Onze ambitie is een innovatieve en duurzame vrijetijdsindustrie. Daarmee zetten we Flevoland op de kaart. Met deze prijs willen we onze waardering voor ondernemers in deze sector tot uitdrukking brengen

aldus gedeputeerde Toerisme & Recreatie Jan-Nico Appelman.

Comments are closed.