Finnair viert 90ste verjaardag

Finnair viert vandaag haar 90ste verjaardag. De op vier na oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld werd geboren in 1923. Vandaag de dag specialiseert Finnair zich in vluchten tussen Europa en Azië. Via Helsinki biedt de luchtvaartmaatschappij directe verbindingen tussen ruim 60 Europese en 13 Aziatische bestemmingen. Meer dan 8 miljoen passagiers vliegen jaarlijks met de moderne Airbus vloot van Finnair.

Aku Ankka Finnair Special Edition

Donald Duck en Erik Bruun

Finnair viert haar 90ste verjaardag op verschillende manieren. Zo wordt op vrijdag 1 november een speciale Finnair editie van de Donald Duck uitgedeeld aan passagiers op langeafstandsvluchten. Grafisch designer Erik Bruun heeft speciaal voor het jubileum van Finnair feestelijke verjaardagsposters ontworpen.

“We werken hard aan het realiseren van betere verbindingen tussen Europa en Azië. Ons doel is om onze omzet op Azië in 2020 te hebben verdubbeld,” aldus CEO Pekka Vauramo.

Vernieuwd serviceconcept

Onderdeel van de jubileumfestiviteiten is een vernieuwd serviceconcept. Het speciaal voor Finnair ontworpen servies en textiel van Marimekko is inmiddels ingevoerd op alle vluchten; in business én economy class. Topchefs Pekka Terävä en Tomi Björck lanceerden in september nieuwe maaltijden voor de business class en ook het inflight entertainment systeem kreeg een upgrade. Het aanbod films en televisieprogramma’s is bijna verdubbeld.

Finnair werkt aan verbetering van haar vloot en is de eerste luchtvaartmaatschappij die de nieuwe Airbus 321 sharklet toestellen heeft besteld. Vanaf januari 2014 worden ‘full flat seats’ geplaatst op de meeste langeafstandsvluchten.

Nieuwe Premium Lounge

In het voorjaar van 2014 opent Finnair haar nieuwe Premium Lounge op de luchthaven van Helsinki. De nieuwe lounge komt naast de bestaande Finnair lounge, tussen gates 36 en 37 in het non-Schengen gebied. De Lounge krijgt een sauna, privé douchecabines en een nieuwe taxfree winkel.

Internationaal geprezen

Finnair is de eerste luchtvaartmaatschappij die geselecteerd is voor de Leadership Index van het Global Carbon Disclosure Project en de enige Nordic luchtvaartmaatschappij die de viersterrenstatus van Skytrax heeft gekregen. Inmiddels heeft Finnair vier jaar op rij de award gewonnen voor ‘Northern Europe’s Best Airline’ tijdens de World Airline Awards en dit jaar kwam daar de titel ‘Best European Airline’ bij tijdens de TTG Travel Awards. Finnair is lid van oneworld alliance, gevormd door de beste luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Comments are closed.