Nationaal Glasmuseum ondergedompeld in Zee van Glas

Vanaf 2 november bent u welkom in een museaal aquarium met als titel ‘Een Zee van Glas’. Binnen dit thema vinden allerlei activiteiten plaats. Zo kunt u zich opgeven voor een workshop ‘Koken met Kwallen’. Kinderen die verkleed komen als zeewezen of piraat mogen gratis ‘rondzwemmen’ in het Glasmuseum.

Professor Ernst Haeckel

Dompel je onder in de wereld van professor Ernst Haeckel (Duitsland, 1834-1919). Zijn fascinatie voor vreemde, onverwacht sierlijke zee-organismen is zo aanstekelijk dat zelfs in 2013 kunstenaars en vormgevers onder de indruk zijn en weer geïnspireerd raken door Haeckels bijzondere vormen.

Komend najaar is er in het Nationaal Glasmuseum Leerdam een spectaculaire tentoonstelling te zien rond het werk van de zoöloog Ernst Haeckel en de (glas)kunst die in de afgelopen eeuw door hem is geïnspireerd. Een Zee van Glas toont bezoekers de meest uiteenlopende facetten van Haeckels wereld. Niet alleen zijn illustraties en het daarop geïnspireerde glaswerk van onder andere A.D. Copier, H.P. Berlage en Willem Bogtman worden geexposeerd. Maar ook hedendaagse kunstenaars en vormgevers als Jan Taminiau, Bernard Heesen, Eibert Draisma, Paula Arntzen, Marc Barreda, Irene Bussemaker, Christie van der Haak, Gabrielle van de Laak en Laura Laine zijn benaderd om met een glasblazer nieuw werk te maken geïnspireerd op de vormen van Haeckel. Deze werken worden gemaakt in de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum. Wetenschap, geschiedenis en hedendaagse kunst en vormgeving worden zo met elkaar verbonden.

Comments are closed.