Overnachten in oude cidervaten in Bretagne

Naast boomhutten, waterlodges, joerten en pipowagens kan men in Bretagne nu ook kiezen voor een overnachting in een oud cidervat. In Cornille, op 35 kilometer afstand van Rennes, zijn afgelopen zomer enorme oude cidervaten omgetoverd tot een originele bed and breakfast.
cidervaten-overnachten-bretagne

Het begon met 10 Cidervaten

Het echtpaar Busson, de eigenaren, nam in 2007 tien cidervaten over van een oude ciderboerderij zonder er op dat moment een duidelijke bestemming voor te hebben. Pas na drie jaar kwam het idee om er accommodaties van te maken

Les Foudres de la Fouquais

Vijf vaten, met elk een toepasselijke naam zoals pomme d’amour (liefdesappel), vormen nu een minidorp genaamd ‘Les Foudres de la Fouquais’. De vaten, met elk een inhoud van 22.000 liter, zijn voorzien van een tweepersoonsbed en van elektriciteit. Ze staan gezellig in een kring rondom een kampvuurplaats waar picknicktafels omheen staan. De wasruimte, toiletten en douches zijn in drie andere vaten ondergebracht en de twee grootste vaten zijn ingericht als gemeenschappelijke ruimtes.

Een overnachting in één van de vaten kost €90 per nacht voor twee personen, inclusief ontbijt. Reserveren kan via de website

Comments are closed.