Boekingen autoverhuur zomer 2013 flink gestegen

Steeds meer Nederlanders lijken een auto te huren tijdens hun vakantie. Sunny Cars, één van de grootste bemiddelaars in autoverhuur in Europa, ontving afgelopen zomer ruim 18% meer boekingen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De populairste reisbestemmingen voor autohuur bevinden zich nog steeds voornamelijk rond de Middellandse Zee en de Verenigde Staten. “Maar Pisa heeft ons dit jaar echt verrast als populairste bestemming”, geeft Hans Knottnerus, General Manager Nederland en België, toe. “Dit heeft wellicht te maken met het ruime aanbod van goedkope vluchten vanaf Nederlandse luchthavens.”
sunny-cars

Top 10 bestemmingen autohuur

De top 10 populairste bestemmingen voor autohuur is als volgt:

1. Pisa (Italië)
2. Hato Airport (Willemstad, Curaçao)
3. Los Angeles (Verenigde Staten)
4. Malaga (Spanje)
5. Ibiza (Spanje)
6. Faro (Portugal)
7. Sanford (Orlando, Verenigde Staten)
8. Catania (Sicilië, Italië)
9. Miami (Verenigde Staten)
10. San Francisco (Verenigde Staten)

“De populaire Mediterraanse plaatsen en Curaçao staan elk jaar hoog in de top 10. Wat we nu vooral zien is dat Italië en de Verenigde Staten steeds populairder worden. Beide bestemmingen waar, gezien de afstand, een Fly & Drive combinatie natuurlijk fantastisch op z’n plek is. Wat we ook zien is dat consumenten die afreizen naar verre bestemmingen, eerder via het reisbureau boeken. Ligt de bestemming dichterbij, dan is er blijkbaar meer vertrouwen om de autohuur zelf te organiseren,” aldus Knottnerus.

Vooraf boeken wint terrein

Uit een onderzoek dat Bunchhouse Marktonderzoek in opdracht van Sunny Cars eind vorig jaar uitvoerde, bleek al dat steeds meer consumenten in Nederland een huurauto reserveren voorafgaand aan de vakantie. Dit percentage steeg met ruim 8% naar 55%. Zo voorkomen reizigers dat zij, eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming, geconfronteerd worden met bijkomende kosten die door een lokale verhuurder worden doorberekend. Die onaangename verrassingen sluit Sunny Cars dankzij de all-inclusive tarieven uit.

Comments are closed.