Eco-efficiëntie met airberlin in herfst

Op 12 september kreeg airberlin in het kader van de Eco-Aviation award van het Amerikaanse vaktijdschrift Air Transport World de onderscheiding “Silver Eco-Airline of the Year”. Bij de uitreiking in Washington D.C. benadrukte de jury in het bijzonder het omvangrijke programma van airberlin met betrekking tot brandstofefficiëntie, waarmee de op een na grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland een echte pionier op het gebied van eco-efficiëntie is.

Blij met de onderscheiding

“Wij zijn heel erg blij met de onderscheiding. Het is een fijne bevestiging van het succes van onze continue en omvangrijke inspanningen op dit gebied. Omdat hetgeen dat wij bereikt hebben altijd nog beter kan, heeft airberlin naast de 55 reeds bestaande maatregelen van het programma omtrent eco-efficiëntie, nog meer projecten en innovaties opgesteld die ertoe bijdragen het verbruik steeds dichter bij de 3-liter-grens te brengen. De herfst staat bij airberlin helemaal in het teken van eco-efficiëntie: In de komende weken zal de luchtvaartmaatschappij de details van de nieuwe maatregelen, zoals een speciaal ontwikkelde software voor het optimale verloop van de luchtstroom evenals een trainingsprogramma voor brandstof besparend vliegen, bekendmaken”, aldus Hermann Lindner, Vice President Environment and Infrastructure bij airberlin, die de prijs in Washington in ontvangst nam.

Met een gemiddeld verbruik van 3,4 liter per 100 gevlogen passagierskilometer heeft de op een na grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland in 2012 een nieuwe record bereikt. In totaal heeft airberlin met alle maatregelen afgelopen jaar meer dan 100.000 ton CO2 bespaard. Dit is gelijk aan bijna 7.000 vluchten van München naar Palma de Mallorca. Voor haar engagement op het gebied van eco-efficiëntie is airberlin al meervoudig onderscheiden.

Meer informatie rondom het thema “eco-efficiënt vliegen” staat ter beschikking op airberlingroup.com/en/responsibility/environmental-commitment

Comments are closed.