Vakantieland Denemarken op 50PlusBeurs

VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, is samen met VisitViborg en Denemarken-vakantiespecialist Dansk Feriehus Bookingburo (DFB) aanwezig op de 50PlusBeurs, van 17 tot en met 21 september in de Jaarbeurs Utrecht.

Hoptimist

Dit jaar kunnen bezoekers op de Denemarken-stand op de foto met een grote Hoptimist, een vrolijk figuur van Deens Design, en zo tevens kans maken op een reischeque. Verder zijn er andere mooie prijzen, aantrekkelijke beursaanbiedingen, aandacht voor het ‘Jaar van de Vikingen’ en natuurlijk volop informatie voor een vakantie in het Deense eilandenrijk.

(H)op naar Denemarken met vrolijke Hoptimist

Op de Denemarken-stand staan dit jaar twee grote Hoptimisten, vrolijke figuren van Deens Design, waar kinderen en volwassenen mee op de foto kunnen. De foto krijgt men direct mee en zal op Facebook.com/denmark gezet worden zodat deze gedeeld kan worden met vrienden en familie: #hoptimistNL. Door met een Hoptimist op de foto te gaan maken bezoekers tevens kans op een reischeque t.w.v. 450 Euro voor een vakantie naar Denemarken, het land dat al jaren achtereen zeer hoog scoort in onderzoeken naar de gelukkigste mensen ter wereld.
Mathilde Henriques-Nielsen, directeur VisitDenmark Nederland: “Het is crisis maar wij blijven (h)optimistisch en zorgen graag voor een glimlach, een geluksmomentje, ook op de beursvloer. Hoptimisten brengen een vrolijke noot, ze activeren mensen, geven positieve energie. Een Hoptimist lacht je toe en wacht op je reactie. Wanneer je hand op de veer drukt, komt de Hoptimist even tot leven. En wij zeggen dan graag: (H)op naar Denemarken, voor een vakantie vol plezier!“

De vrolijke Hoptimisten zijn in 1968 ontworpen door de Deense meubelmaker Hans Gustav Ehrenreich (1917-1984). Zijn figuren werden gekenmerkt door felle kleuren en ronde vormen. De Hoptimisten werden geproduceerd van 1968 tot 1974. In 2009 werd het wereldberoemde figuurtje nieuw leven ingeblazen door ontwerper Lotte Steffensen en The Hoptimist Company, in overleg met Ehrenreichs zoon, Jørn.

Naast de reischeque voor een vakantie naar Denemarken zijn er nog andere mooie prijzen te winnen op de Denemarken-stand, zoals luxe strandlakens, het receptenboekje ‘De Smaak van Denemarken’ en baby-Hoptimisten.

Pelgrimsroute

Fietsen en wandelen op oude pelgrimsroute ‘Heerweg’ van Viborg tot Deens-Duitse grens
De omgeving van Viborg, in Midden-Jutland, is met het zeer gevarieerde landschap één van de meest aantrekkelijke fietsbestemmingen van Denemarken. Viborg ligt in het hart van Jutland, midden in het groen en met twee mooie meren op een steenworp afstand van het centrum. Viborg is één van de oudste steden van Denemarken. In de Vikingtijd kwamen volksstammen op bedevaart naar Viborg om te handelen, onenigheden bij te leggen en om te offeren aan de goden. Handelaars, krijgers, handwerkers, pelgrims en avonturiers kwamen te voet, te paard en rijdend met paarden en vee om verder te trekken op de Heerweg (Hærvejen) naar de grote handelsplaatsen en heiligdommen in het zuiden. Ook voor de Deense koning was de Heerweg een belangrijke verkeersader. Daarom wordt deze weg ook wel de Konings-, Ossen- of de Pelgrimsweg genoemd.
De ca. 280 kilometer lange Heerweg van Viborg via de Jutse heuvelrug naar de Deens-Duitse grens is zeer geschikt voor wandel- en fietsvakanties en biedt volop culturele en natuurhistorische belevenissen.

Beursaanbiedingen van Dansk Feriehus Bookingburo: dé Denemarken-vakantiespecialist
Dansk Feriehus Bookingburo (DFB) is al ruim 25 jaar specialist in vakanties naar Denemarken en heeft het grootste aanbod in Nederland. DFB biedt keuze uit honderd hotels en meer dan 25.000 vakantiehuizen in heel Denemarken, zowel aan de kust of in het binnenland. Daarnaast zijn er de zogenaamde Kro’s, sfeervolle Deense hotels die een prima uitvalsbasis vormen voor een fietsvakantie of rondreis door het eilandenrijk. Ook voor een overtocht naar Denemarken of een vakantie met (klein)kinderen kan men terecht bij DFB; er zijn voordelige LEGOLAND®-arrangementen en er zijn tientallen kindvriendelijke vakantieparken met activiteiten en een zwembad. Nieuw in het aanbod van DFB is vakantiepark Dronningens Ferieby, waar de vakantiehuizen geheel zijn aangepast op rolstoelgebruikers.
Op de 50PlusBeurs presenteert DFB vier exclusieve beursaanbiedingen met kortingen tot 50% op een vakantie in Denemarken, zoals een verblijf in het Vikingstadje Ribe, aan de zuidwestkust van Jutland.

2013-2014: Jaar van de Vikingen

In december is het precies duizend jaar geleden dat de Deense Vikingkoning Svend Gaffelbaard de macht in Engeland in handen kreeg. Het ‘Jaar van de Vikingen’ werd ingeluid met de opening op 22 juni jl. van de grote, internationale expositie VIKING in het National Museum in Kopenhagen, die nog tot 17 november te zien is en daarna zal doorreizen naar Londen en Berlijn.
Maar ook in de rest van het Deense eilandenrijk zijn tal van bezienswaardigheden en activiteiten die herinneren aan het stormachtige Vikingtijdperk, van ongeveer eind 8ste tot begin 11e eeuw: musea, grafheuvels, markten, openluchtvoorstellingen, etc.
In het kader van het ‘Jaar van de Vikingen’ in Denemarken is ook een kortingspas gelanceerd voor verschillende Vikingmusea en -attracties in Oost-Denemarken, voornamelijk op het eiland Seeland waar ook hoofdstad Kopenhagen ligt. De pas is gratis en geldig bij elf Viking-attracties in 2013 en 2014. Het voordeel varieert van 25% korting op een middeleeuwse maaltijd of Vikingtour tot 50% korting op de entree van een museum. De Vikingpas krijgt men onder andere toegestuurd na reservering van een vakantie bij Denemarken-vakantiespecialist DFB.

Comments are closed.