Hongkong eert Bruce Lee met tentoonstelling

Omdat het veertig jaar geleden is dat Hongkong kung-fu ster Bruce Lee overleed, wijdt het Hong Kong Heritage Museum in samenwerking met de Bruce Lee Foundation onder de naam ‘Bruce Lee: Kung Fu. Art. Life’ een grote herdenkingstentoonstelling aan de populaire acteur.
beeld-bruce-lee-hongkong-heritage-museum

600 Voorwerpen

Met ruim 600 voorwerpen, waaronder zijn befaamde gele outfit, foto’s, posters, filmbeelden, nagebootste film sets en persoonlijke aantekeningen, is dit de grootste expositie ooit. Bruce Lee overleed in 1973 op 32-jarige leeftijd als gevolg van vochtophoping in zijn hersenen. Onderdeel van de tentoonstelling is tevens een 75-minuten durende documentaire over Bruce Lee met Engelse ondertiteling. De tentoonstelling werd geopend door zijn dochter Shannon Lee en is te zien tot 20 juli 2018. Nadere informatie op www.discoverhongkong.com en www.heritagemuseum.gov.hk

Bruce Lee werd geboren in San Francisco maar groeide op in Hongkong. Op 18-jarige leeftijd vertrok hij weer naar Amerika om te gaan studeren waarna hij zich fulltime op vechtsporten ging toeleggen. In 1971 verhuisde hij weer naar Hongkong om zijn geluk in de filmwereld te zoeken. Hij speelde er onder meer in films die hem zijn roem zouden brengen; ’The Big Boss’, ‘Fists of Fury’ en ‘Enter the Dragon’. ‘Way of the Dragon’ was zijn eerste film die hij zelf regisseerde.

De tentoonstelling belicht niet alleen zijn leven als vechtspecialist en filmacteur maar ook zijn legende en cult status als cultureel fenomeen.

Het Hong Kong Heritage Museum ligt in Sha Tin en is goed bereikbaar met de metro, stap uit bij halte Che Kung Temple Station of Sha Tin Station. Het museum is iedere dag geopend, met uitzondering van dinsdag. Liefhebbers van Bruce Lee standbeelden zullen genieten van het megagrote standbeeld dat geplaatst is bij de ingang van het Hong Kong Heritage Museum maar willen natuurlijk ook zijn standbeeld bewonderen aan de Avenue of Stars wandelpromenade dat een pose toont uit de film ‘Fists of Fury’. En de ware aanbidders kunnen tenslotte dan ook nog naar het Madame Tussauds museum op het uitkijkpunt The Peak: zijn wassenbeeld is daar iedere dag van 09.00 tot 22.00 uur te bewonderen.

Comments are closed.