Veel klassieke muziek Alliantie Almere Haven Festival

Liefhebbers van klassieke muziek komen dit jaar volop aan hun trekken tijdens het Alliantie Almere Haven Festival. Op zaterdagavond 7 september vanaf 20.30 uur geeft het Gelders Orkest onder leiding van dirigent Gijs Leenaars een prachtig concert met internationale allure tijdens het Yakult Havenkom Concert.

klassieke-concert-havenfestival-almere

Op vrijdagavond 6 september vanaf 20.00 uur speelt het Almeers Jeugd Symphonie Orkest (AJSO) onder leiding van dirigent Hans Welle muzikale hoogtepunten met optredens van de Almeerse solisten Elise Doorn, Elise de Koning en Iris Lommerse.

Gratis toegang

Toegang tot de concerten is gratis. De presentatie is op beide avonden in handen van Almeerder Hans van den Boom, bekend van vele klassieke-muziekprogramma’s op Radio 4. Nieuw dit jaar is een groot digitaal scherm op de kade met live beelden van het klassieke concert op zaterdagavond en het AJSO op vrijdagavond.

Yakult Havenkom Concert

Hoogtepunt van het Alliantie Almere Haven Festival is elk jaar het Yakult Havenkom Concert met klassieke muziek in de havenkom. Dit jaar brengt het Gelders Orkest highlights uit de opera’s ‘Carmen’ van George Bizet en ‘Otello’ en ‘La Traviata’ van Guiseppe Verdi. Solisten zijn de sopraan Petya Ivanova, de mezzo sopraan Ezgi Kutlu, de tenor Xavier Moreno en de bas-bariton Frans Fiselier.

Yakult is dit jaar hoofdsponsor van het Havenkom Concert. Yakult voelt zich sterk verbonden met klassieke muziek. Dankzij Yakult kan een groep mindervaliden dit jaar bij het concert aanwezig zijn, want in samenwerking met de Zonnebloem halen medewerkers van Yakult vijftig mensen met een fysieke beperking thuis op. Zij krijgen een mooie plek vooraan bij het podium aangeboden.

AJSO

Het vrijdagavondprogramma bestaat dit jaar uit een optreden van het AJSO. Aanleiding is het 25-jarig bestaan van het jeugdsymfonieorkest uit Almere met repertoire dat varieert van klassieke werken tot moderne filmmuziek. Het programma tijdens het havenfestival begint klassiek. Naarmate het concert vordert wordt de muziek lichter. Elise Doorn, in 2010 winnares van de Voice of Almere zal ‘Mijn leven is van mij’ ten gehore brengen. Elise de Koning trad op haar zeventiende op in de Carnegie Hall in New York en zingt tijdens het havenfestival ‘Gabriella’s Song’. De derde soliste is Iris Lommerse. Zij won begin december 2012 de Almere Talent Award en zingt ‘Big Spender’. Met z’n drieën sluiten zij de avond af met ‘A Brand New Day’.

Voor het volledige programma en meer informatie: www.almerehavenfestival.nl

Comments are closed.