1e Drakenboot Festival aan Kralingse Plas

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september strijkt het Drakenboot Festival dit jaar neer op de Rotterdamse Kralingse Plas. Na succesvolle edities in onder andere Apeldoorn, Antwerpen en Leiden doet het topevenement deze zomer voor het eerst de Maasstad aan. Het jaarlijks terugkerende festival richt zich op families en bedrijven. In echte drakenboten, van ruim 12 meter lang, gaan op zaterdag 31 augustus twintig Rotterdamse bedrijven de sportieve strijd tegen elkaar aan op de Kralingse Plas. Zondag 1 september is het de beurt aan Rotterdamse buurten en verenigingen. Het Drakenboot Festival is een waar spektakel vol spanning en actie; een dag uit voor de hele familie.

Sport, teamspirit & competitie

Sport, teamspirit & competitie in combinatie met (zakelijk) netwerken, de mooie locatie aan de Kralingse Plas, muziek én aandacht voor duurzaamheid: dit zijn de belangrijkste elementen van het Drakenbootfestival Rotterdam Kralingen. De basis van het festival is een spektakel waar teams, volgens eeuwenoude Chinese traditie, in 12 meter lange drakenboten tegen elkaar strijden op een overzichtelijk kort parcours op de Kralingse Plas. Aangevoerd door tromgeroffel en de aanmoediging van het publiek peddelen de teams zich in anderhalve minuut naar de finish. Op zaterdag 31 augustus strijden teams van Rotterdamse bedrijven, zoals de Rabobank Rotterdam, Dura Vermeer en het Havenziekenhuis, tegen elkaar en op zondag 1 september komen buurt- en sportverenigingen tegen elkaar uit. Onder andere de Politie Rijnmond, Erasmiaans Gymnasium en JCI Rotterdam Haven zullen die dag de sportieve strijd tegen elkaar aangaan. Via de website www.drakenbootfestival.nl kunnen bedrijven en verenigingen zich tot 16 augustus aanmelden voor de Drakenboot Race. Zondag 1 september is geprogrammeerd als de familiedag.

Voor de hele familie


Naast de Drakenbootraces is er op de uitgestrekte boulevard aan de oostzijde van de Kralingse Plas nog veel meer te beleven. Het mooiste plekje van Rotterdam biedt plaats aan een little Chinatown met kunst en Chinese cultuur, een Greenfair met biologische en duurzame producten en demonstraties, een Kids Village met attracties voor de kleinste Rotterdammers en een podium met aansprekende optredens. In samenwerking met de Cultuurscout is het Drakenboot Festival Rotterdam Kralingen zondag 1 september onderdeel van de kunst- en cultuurroute.

Comments are closed.