Utrecht daagt Groningen uit op Facebook

Utrecht start dinsdag 13 augustus een ‘battle’ tegen Groningen op Facebook. Gedurende drie dagen kunnen deelnemers aan deze battle meedoen door het plaatsen van berichten op Facebook en zo bewijs leveren waarom zij Utrecht dan wel Groningen de leukste studentenstad vinden. Na drie dagen wordt bepaald welke stad heeft gewonnen. De battle Utrecht versus Groningen is onderdeel ‘Utrecht versus The World’ waarin Utrecht steeds een andere gemeente uitdaagt op een wisselend thema. Het is een initiatief van Taskforce Innovatie Regio Utrecht in samenwerking met Toerisme Utrecht.
Netherlands, Utrecht (city). Neude

Utrecht versus The World

Utrecht versus The World is bedoeld om mensen buiten Utrecht op een speelse en vernieuwende manier te laten zien wat Utrecht allemaal te bieden heeft. Carlijn Leenders, marketeer van Toerisme Utrecht: “Dat doen we nu eens niet zelf, maar dat doen de deelnemers aan de battle. Inwoners worden zo ambassadeur van hun stad. Studentensteden hebben een eigen karakter. Het brengt iets speciaals in een stad. We zijn erg benieuwd naar alle berichten op de speciale Facebookpagina over wat deze steden een leuke studentenstad maakt. Extra leuk is dat de battle samenvalt met de introductieweek voor studenten in beide steden. Zo’n week leent zich heel goed voor deze battle.”

Bewoners als ambassadeur

Naast de bekende trekpleisters zijn mensen steeds meer op zoek naar juist de tips van de bewoners uit de stad zelf. Die kennen de stad als geen ander. “Het leuke is dat de uitgedaagde stad natuurlijk ook volop zal komen met bewijs waarom zij juist leuker zijn”, aldus Leenders.
De winnaar is de stad die de meeste punten verzamelt (bewijs, likes en delen leveren punten op). Iedere post moet altijd beeldmateriaal bevatten (foto of film) en een korte zin wat je wilt bewijzen voor welke stad. Groningen is de tweede stad die door Utrecht wordt uitgedaagd. In maart was de eerste battle Utrecht versus Amersfoort. Wie is de gezelligste? Die battle werd gewonnen door Amersfoort.

Comments are closed.