Toeristen geven in 2013 recordbedrag uit in Brazilië

Buitenlandse toeristen hebben in Brazilië in de eerste helft van 2013 bijna 10 procent meer uitgegeven dan in de eerste helft van 2012. Dat maakte de Centrale Bank van Brazilië vandaag bekend. Omgerekend is er ruim 2,3 miljard euro meer gespendeerd. Dit is de hoogste stijging in de geschiedenis van Brazilië. Brazilië verwacht dit jaar een recordaantal van 6 miljoen buitenlandse toeristen te ontvangen. In 2012 bezochten al 5,7 miljoen toeristen het land.

“De stijgende uitgaven van toeristen zijn vanzelfsprekend te danken aan de Confederations Cup in juni. Het record was echter in mei al bijna verbroken”, aldus Flávio Dino, president van Embratur. Ook de Wereld Jongeren Dagen die gisteren zijn afgesloten, zorgen voor een extra impuls. “Voor dit evenement ontvangen we een publiek dat minder uitgeeft, maar door het massale karakter van de bijeenkomst zal het een enorme impact op de economie hebben”, aldus Dino. “Elke euro die wordt ingebracht in de Braziliaanse economie heeft indirect impact op de gehele keten. Zo zijn er voor de Wereld Jongeren Dagen 20.000 extra mensen ingezet in restaurants, hotels en winkels.”

Embratur – het Nationale Verkeersbureau van Brazilië – is in 2003 gestart met de promotie van Brazilië als toeristische bestemming. Daarvoor gaven toeristen gemiddeld 1,9 miljard per jaar uit in het land. Inmiddels is dit bedrag gestegen naar 4,3 miljard euro in 2012. Het is nu al zeker dat 2013 alle records gaat verbreken.

Comments are closed.