Verborgen pittoreske stranden in Kroatië

Kroatië, is één van de meest populaire toeristische bestemmingen in het Middellandse Zeegebied en kent een lange toeristische traditie. Het land, dat ook wel het land van duizend eilanden wordt genoemd, telt om precies te zijn 1.244 eilanden (bewoond en onbewoond). Op die eilanden, maar ook aan het vasteland zijn er talloze stranden waar toeristen zeer goed kunnen vertoeven. Kroatië biedt qua stranden voor ieder wat wils. Van familiestranden met glooiende baaien tot strak opgezette stadsstranden. En van mondaine stranden met brede promenades tot naturistenstranden.
kroatie-lubenice-cres

Robinson paradijs

Lubenice is een middeleeuwse vesting op het eiland Cres. Deze stad is gebouwd op een 378 meter hoge klif. Aan de voet van Lubenice is één van de mooiste stranden aan de Adriatische Zee te vinden: strand Luka. De ongerepte natuur, beschutting en de aromatische geur van het mediterrane struikgewas geven de strandbezoekers een pure Robinson Crusoe gevoel.

Het strand is niet eenvoudig bereikbaar, na minstens een uur via het looppad naar beneden te zijn afgedaald, waan je je in een echt stukje paradijs op aarde.

Kristalhelder zeewater

Op het eiland Pag is de stad Novalja zeer bekend bij velen, als ultieme feest stad in Kroatië. Maar het eiland is ook bekend om haar kant en schapenkaas. Op ongeveer 12 kilometer afstand van Novalja ligt Metajna en haar verborgen juweeltje, het strand Beritnica. Dit strand is per boot te bereiken of via een looppad. Metajna, maar ook het strand is een favoriete plek van vele alpinisten, vanwege de omringende rotsen.

Uit onderzoek blijkt dat de Kroatische zee één van de schoonste ter wereld is en daarmee andere Mediterrane bestemmingen ver achter zich laat. Op bijna honderd stranden wappert jaarlijks de blauwe vlag, een teken dat het strand voldoet aan internationaal vastgestelde criteria op het gebied van schoon zwemwater en veiligheid.

Net als in de Caribbean

In het noordelijke deel van het eiland Dugi Otok, tegenover de stad Zadar ligt het strand Sakarun. Sakarun is uniek, omdat het één van de weinige zandstranden in Kroatië is. Het strand is wit en de zee is er helder. De dennenbomen bieden er heerlijke schaduw tijdens hete zomers. Het strand is ongeveer 800 meter lang en pas na 250 meter van de kust is de diepte van de zee ongeveer 3.5 meter. Dit strand is ideaal voor jonge kinderen. Op het strand zijn twee restaurantjes te vinden. De toeristische trein van de veerboot naar het strand rijdt om de 2 uur.

Vind voordelige vluchten naar Kroatië met Skyscanner

Comments are closed.