Estland online

Van plan een city trip te maken naar Tallinn? Dan hoef je niet bang te zijn dat je je Facebook, Twitter of Instagram niet kan bijhouden. Je hoeft niets te missen van wat er in Nederland gebeurt, want als je in de hoofdstad van Estland bent heb je vrijwel overal gratis Wi-Fi. Estland, het land dat ons kennis liet maken met Skype is een echte e-maatschappij. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het online in orde maken. Zonder internet, computer en mobiel telefoon is het in Estland onmogelijk te functioneren. Zelfs het parkeren kan tegenwoordig betaald worden met de mobiele telefoon.

Tallinn, Estland

Tallinn, Estland

Zakendoen in Estland

Wanneer je in Estland bent voor zaken dan moet je niet verbaasd zijn als je een e-handtekening moet zetten. Bijna iedereen zet zijn e-handtekening en de papieren handtekening is dan ook vervangen door de e-handtekening.

Stemmen

Terwijl wij in Nederland weer terug zijn gegaan naar stemmen met potlood en papier, stemmen de Esten met de laptop of tablet lekker vanuit de luie stoel. Zo stemden bijna een kwart van alle stemgerechtigden thuis tijdens de laatste verkiezingen. Bovendien leidde het online stemmen niet tot grote fraude, zoals in Nederland wel het geval was met digitaal stemmen.

Dit kleine landje is een voorbeeld voor hoe het kan zijn! Dus ga je naar Estland voor zaken of voor een vakantie, houdt er dan rekening mee dat het een echte e-maatschappij is.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Estland

 

Reviews lezen over Estland

Meer informatie over Estland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Estland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Estland met Skyscanner

Kaart van Estland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.