30.000ste bezoeker Domtoren, Utrecht

De Domtoren heeft in de eerste zes maanden van 2013 een record aantal bezoekers getrokken. Op woensdag 10 juli jl. werd Linda Generaal als dertigduizendste bezoeker feestelijk onthaald in de Utrechtse VVV. Met een Domtoren paspoort in de hand stond zij klaar om de hoogste kerktoren van Nederland te beklimmen.

Linda Generaal 30.000ste bezoeker Domtoren Utrecht

Linda Generaal 30.000ste bezoeker Domtoren Utrecht

Het afgelopen half jaar was een bezoek aan de Domtoren populairder dan ooit. Manager Gemma Adelaar van Toerisme Utrecht VVV:

De goede bezoekersaantallen lijken een direct gevolg van verbeterde promotie, nieuwe activiteiten én de afronding van Trajectum Lumen. De middeleeuwse toren, tevens het symbool van de Domstad, blijft daarmee één van de topattracties in Utrecht.

Vrede van Utrecht

Een hoogtepunt in de afgelopen zes maanden was de onthulling van lichtkunstwerk ‘In lumine tuo’ als onderdeel van Trajectum Lumen. Op 11 april ontstak H.M. Koningin Beatrix vanaf het balkon van het Academiegebouw de Domtoren en opende daarmee de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht. Adelaar:

Die bijzondere gebeurtenis bracht veel aandacht met zich mee. Daarop aansluitend zijn ook de speciale Vrede van Utrecht rondleidingen dit jaar populair, net als de kinderrondleidingen in de schoolvakanties en de theatervoorstellingen die in juni plaatsvonden in de Michaëlskapel van de toren. Deze ruimte is al jarenlang een populaire trouw- en evenementenlocatie.

Online tickets

Succesfactoren zijn ook de recent vernieuwde website van de Domtoren en het onlangs geïntroduceerde ticketsysteem, waarmee bezoekers voortaan online kunnen reserveren.

Hiermee is niet alleen een beter overzicht in mogelijkheden voor rondleidingen en verhuur, maar is een bezoek aan de toren ook altijd meteen te regelen.

Ook deze zomer worden er veel bezoekers op de Domtoren verwacht. Onder meer tijdens de jaarlijks populaire Midzomeravondtours, waarbij bezoekers vanaf de Domtoren de zonsondergang kunnen meemaken.

Meer informatie is te verkrijgen via www.domtoren.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Utrecht

 

Reviews lezen over Utrecht

Meer informatie over Utrecht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Utrecht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.