Stadsstrand voor Cardiff in 2013

Na onder meer Amsterdam, Parijs en Londen krijgt ook Cardiff, de hoofdstad van Wales, dit jaar een stadsstrand. Het Cardiff Bay Beach wordt deze zomer aangelegd op Roald Dahl Plass in hartje Cardiff.

Cardiff, Wales

Stadsstrand Cardiff, Wales

Meer dan strandstoelen


Het nieuwe stadsstrand van Cardiff wordt veel meer dan enkel een plek om te ontspannen op ligstoelen onder reusachtige parasols. De sfeer van de kust wordt naar de stad gebracht; bezoekers kunnen onder meer genieten van live muziek en optredens door lokale muziek- en dansgroepen, en traditionele attracties en kraampjes uit de kust regio bezoeken. Ook wordt een kindvriendelijk strand met een zandbak en een ondiep zwembad met speeltoestellen aangelegd. Voor de sportievelingen zullen er tevens mogelijkheden zijn om strand voet- en volleybal te spelen.

300 ton zand

Het stadsstrand is geopend van 27 juli tot 1 september en is onderdeel van het Cardiff Festival. De aanleg van het strand zal beginnen na het Cardiff International Food and Drink Festival (12-14 juli), dat eveneens onderdeel uitmaakt van het Cardiff Festival. In slechts twee weken tijd wordt meer dan 300 ton zand naar Roald Dahl Plass gebracht om dit, in het zuiden van Cardiff gelegen plein om te toveren tot een prachtig zandstrand. Ter vergelijking; voor het bekende Camden Beach in Londen is slechts 150 ton zand gebruikt!

Bijzondere podia in Cardiff


Met Cardiff Bay Beach wordt het lijstje van bijzondere podia in Cardiff, bestaande uit onder meer Cardiff Castle, waar de start van het Tafwyl Festival plaats vindt, en Cardiff International White Water, thuisbasis van de ICF Canoe Slalom World Cup, verder uitgebreid. zo zegt Huw Thomas, lid van het Kabinet voor Sport, Cultuur en Vrije tijd:

Met zo veel grote evenementen en optredens, die bovendien plaatsvinden op bijzondere plekken in de stad, zal het festival haar bezoekers wederom het decor voor een perfecte zomer in de hoofdstad van Wales bieden. Ik weet zeker dat het strand een fantastische nieuwe toevoeging aan het festivalprogramma zal zijn en een geweldige vrije dag biedt voor zowel bewoners als bezoekers.

Cardiff Festival


Het jaarlijks terugkerende Cardiff Festival gaat dit jaar haar 28e jaar in en is een mix van artistieke, muzikale, culturele en sportieve evenementen die plaatsvinden in de stad tijdens de zomermaanden. Naast de activiteiten die op Cardiff Bay Beach plaats vinden zijn er meer dan twintig andere evenementen en activiteiten in de stad deze zomer, zoals het Cardiff International Food and Drink Festival, het Cardiff Carnaval, Joust! en de Extreme Sailing Series. Een groot aantal van de activiteiten en evenementen tijdens het Cardiff Festival is gratis toegankelijk voor inwoners van en bezoekers aan de stad Cardiff, zo ook het nieuwe stadsstrand.

Bereikbaarheid Wales vanuit Nederland

Het zuiden van Wales is uitstekend bereikbaar met de ferry vanuit Calais of Duinkerken naar Dover (www.poferries.nl). Ook via de Eurotunnel vanuit Calais naar Folkestone (www.eurotunnel.com) is mogelijk. KLM vliegt 3 maal dagelijks vanaf Schiphol rechtsreeks naar Cardiff.

Meer informatie:

www.visitwales.nl
www.cardiff-festival.com

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Cardiff, Wales

 

Reviews lezen over Cardiff, Wales

Meer informatie over Cardiff, Wales vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Cardiff, Wales. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Cardiff, Wales met Skyscanner

Kaart van Cardiff, Wales

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.