In zeven dagen van Groningen naar Amsterdam

Vanaf 6 juli a.s. start een nieuwe vaardienstregeling die de stad Groningen verbindt met het Wad, de eilanden én Amsterdam. Het traject waarmee de dienstregeling start op 6 juli is Lauwersoog-Ameland. Vanaf 13 juli vindt de eerste vaart plaats van de stad Groningen naar Lauwersoog over het Reitdiep. Voor wie niet alleen van A naar B wil, is het mogelijk om een zevendaagse reis te boeken van Groningen via de Waddenzee en het IJsselmeer naar Amsterdam.

Droogvallen op het wad met de Willem Jacob

Droogvallen op het wad met de Willem Jacob

Het voormalige beurtvaartschip, de Nescio, vaart deze zomer zes maal vanuit de stad Groningen naar Lauwersoog. Deze unieke ervaring om het Reitdiep al varend te verkennen, was vroeger heel gewoon; toen bestond er een vaste dienstregeling tussen stad en wad. Dit traject vormt het eerste deel van een zevendaagse reis per schip van Groningen naar Amsterdam.

De reis

In Lauwersoog kan overgestapt worden op de klipper Willem Jacob. Al zeilend wordt het Wad verkend, de klipper meert aan op een of meerdere eilanden, alwaar gasten van boord kunnen om op eigen gelegenheid het eiland te verkennen. Een van de bijzondere onderdelen van de reis is ‘droogvallen’ op het Wad. Het schip wordt op een zandplaat gevaren, alwaar het bij laag water volledig droog komt te liggen. Gasten mogen van boord voor een wandeling op de zeebodem. Zeilschip de Avontuur brengt de opvarenden verder via het IJsselmeer naar Amsterdam. De zevendaagse reis is inclusief accommodatie, eten en drinken aan boord.

Alle trajecten zijn ook los boekbaar óf te combineren tot een korte reis van bijvoorbeeld drie dagen op het Wad.
Voor meer informatie en boekingen, kunt u contact opnemen met Tsjerk Hoekstra, schipper van de Willem Jacob, op telefoonnummer: 06-10195870 of via de mail: info@willemjacob.nl. Of kijk op www.eilandhopper.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Groningen

 

Reviews lezen over Groningen

Meer informatie over Groningen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Groningen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Lauwersoog, Groningen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.