Lekker eropuit naar Luilekkerstad Lo!

Dat onze zuiderburen kunnen genieten van het goede leven is geen geheim. Voor ieder glas Champagne dat bij ons geschonken wordt, drinken zij er vijf. Ze eten meer van onze mosselen, oesters en Oosterscheldekreeften dan wijzelf. En ze maken van die heerlijke frieten, bieren, kazen en… koekjes. Waar kun je er dan ook lekkerder op uit dan in West-Vlaanderen?

destrooper

Luilekkerstad Lo

Wat de lekkerste plek is in West-Vlaanderen? Luilekkerstad Lo! En het lekkerste plekje in Luilekkerstad? De koekjesfabriek van Jules Destrooper… In het bezoekerscentrum wandel je letterlijk door de rijke geschiedenis van de wereldberoemde koekjes en kun je zien hoe de familie Destrooper vandaag de dag haar verfijnde koekjes bakt. In de proefbakkerij geven de bakkers graag uitleg en mag het hele gamma koekjes worden geproefd. Ook kun je zien én proeven hoe het Amandelbrood, de Natuurboterwafel en andere koekjes verrassend kunnen dienen als basis voor lekkere gerechten. Na veel koekjes krijg je trek in een wandeling… en struin je lekker door het historische stadje langs de Westpoort, Caesarspoort, de belforttoren, de gotische Sint-Pieterskerk en de middeleeuwse duiventoren.

Potjesvlees

Even verderop in Alveringem is het potjesvlees wat de klok slaat. Vroeger maakten boerinnen uit de Westhoek in de winter potjesvlees van de drie K’s: kip, kalf en konijn. De terrines werden koud gegeten door de lokale korenmaaiers. Het Mekka van de Westvlaamse patés is atelier De Veurn’Ambachtse met het proefhuis `t Potje Paté. Daar vind je patés, rillettes, potjesvlees, foie gras en Belgian beerbites, tapas op basis van bier.

Hommelbier

Poperinge is dé stad van het bier en de hoppe, in de volksmond ‘hommel’ genaamd. De hoppevelden bepalen hier het landschap. Van de hoppe wordt al eeuwenlang bier gebrouwen, maar hopscheuten vormen ook de laatste culi-trend in de Vlaamse gastronomie. In het Hopmuseum kom je er alles over te weten. De nieuwe biermuur van het museum biedt een overzicht van alle Belgische bieren: maar liefst 1400 verschillende bieren staan erop uitgestald. Ook kun je er een hele dag op stap met een gids: naar het museum, een hopteler en het Claustrum in Westvleteren. Onderweg proef je natuurlijk Hommel- en abdijbieren.

Verkrijgbaar

Geen tijd voor een lekker uitje? De koekjes van Jules Destrooper zijn gelukkig ook in Nederland verkrijgbaar: bij delicatessenzaken, Albert Heijn, C1000, Jumbo, Jan Linders en via www.destrooper.be. Voor de horeca en de foodservice zijn er individueel verpakte koekjes verkrijgbaar via onder andere De Kweker, Sligro, Makro en Hanos.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Lo

 

Reviews lezen over Lo

Meer informatie over Lo vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Lo. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Lo

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.