Kunstroute Vaals; 7 t/m 28 juli 2013

Daar waar eens de Tsaren van Rusland hun laken bestelden, op die plek kunt u als bezoeker genieten van kunst, cultuur en lekkere amuses. Waar dat is? Juist, in Verrassend Veelzijdig Vaals! Van zondag 7 juli tot en met zondag 28 juli 2013 exposeren een veertigtal (inter)nationale kunstenaars op bijzondere (historische) locaties in Vaals. Glaskunst, keramiek, schilderkunst, vrijwel alle kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd.

Kunstroute Vaals

Kunstroute Vaals

Kunstroute Vaals

Kunstroute Vaals vindt het heel belangrijk dat u een fantastische dag heeft. Dat kan alleen door samen te werken met kunstenaars en locaties die bij deze gedachte aansluiten. Neem bijvoorbeeld de schilderijen van Roger Rutten. De vrijwel niet-te-vangen energie van de kunstenaar, op grote doeken weergegeven. Helder, kleurrijk, en bovenal positief. Of het werk van Raphaël De Bois, een Belgische kunstenaar met zijn eigentijdse interpretatie van het menselijk portret, niet voor de hand liggende materialen en een vleugje humor. De Bois selecteert zorgvuldig paar rake karaktertrekken, werkt met sprankelende kleuren en weet zijn fantasie te doseren.

Tentoonstellingen

En bijzondere expositie is ingericht in het Gemeentehuis van Vaals: een expositie met werken van
kunstenaars uit de vijf Cittaslow- gemeenten van Nederland. Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. De kunstenaars vertegenwoordigen de gemeenten Midden-Delfland, Borger-Odoorn, Alphen-Chaam, Heerde en natuurlijk ons eigen Vaals. Van Slow-Ceramics tot landschappen, van poëzie tot monumentale sculpturen: in het prachtige gemeentehuis van Vaals kunt u het allemaal bewonderen.

Zo zijn er 10 locaties waar u kunt genieten van kunst. Wij durven te stellen dat wij aan iedere bezoeker gedacht hebben: tussen al de tentoongestelde werken zit ongetwijfeld iets dat u raakt, inspireert of eenvoudigweg een glimlach tevoorschijn tovert. En daar staan wij voor. Kunst is leuk, kunst is mooi, kunst betoverd.

Om het genieten compleet te maken, krijgt u op een aantal locaties een culinair hapje. De locaties staan garant voor een gastvrij ontvangst, een lekkere amuse en de gelegenheid om iets te drinken of te eten onderweg. Ook namens hen nodigen wij u uit een bezoekje te brengen aan Vaals!

Een verrassend dagje uit, voor maar €14,50. Inbegrepen zijn de wandelroute, de kunstgids met informatie over alle deelnemende kunstenaars en de amuses. Kaarten kunt u tijdens de Kunstroute kopen bij het VVV-kantoor in Vaals, Maastrichterlaan 73a. Dit is tevens de start van Kunstroute Vaals (u kunt tussen 10.00 uur en 13.00 uur starten). Meer weten over Kunstroute Vaals en alle nevenactiviteiten? Houd dan onze website in de gaten: www.kunstroutevaals.com

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Vaals

 

Reviews lezen over Vaals

Meer informatie over Vaals vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Vaals. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Vaals

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.