Hilton Worldwide opent 4000ste hotel

Hilton Worldwide maakte vandaag bekend zijn 4.000ste hotel te openen: het Hilton Shijiazhuang in de Chinese provincie Hebei. Het heeft nu 35 hotels in Groot-China en zal in deze regio meer dan 120 nieuwe hotels, met meer dan 42.000 kamers, neerzetten.

hampton-by-hilton-twee-openingen-nederland

Met een vaste focus op wereldwijde expansie en een portfolio van toonaangevende merken is Hilton Worldwide al sinds 2007 de snelst groeiende wereldwijde hotelketen*, met 1.100 nieuwe hotels en een stijging van 33% van het aantal kamers. Bovendien heeft de keten bijna 1.000 hotels, met meer dan 176.000 kamers, in ontwikkeling: het grootste aantal in de sector** en in de geschiedenis van het bedrijf. Sinds begin 2013 heeft Hilton Worldwide wereldwijd meer dan 100 hotels geopend, terwijl er naar verwachting later dit jaar nog eens 110 bij komen.

Christopher J. Nassetta, president en CEO van Hilton Worldwide:

2013 was tot dusver een uitzonderlijk jaar voor ons bedrijf en dat we deze mijlpaal van ons 4.000ste hotel hebben bereikt, bevestigt ons streven om het beste bedrijf in de hospitality te zijn. Onze merken geven duurzaam en in alle regio’s wereldwijd een ongekende groei te zien en we blijven vernieuwen om onze gasten een uitzonderlijke ervaring te bieden.

Wereldwijde ontwikkeling

Hilton Worldwide heeft hotels in 90 landen verspreid over zes continenten. En terwijl het in aantal kamers in de VS nog steeds het grootste hospitality-bedrijf is**, komt meer dan 60% van de nieuw geplande hotels buiten de VS. De keten heeft, vergeleken met de andere hospitality-bedrijven, de meeste nieuwe hotels gepland in Europa, het Midden-Oosten en Afrika en op één na de meeste in Noord- en Zuid-Amerika en het Aziatisch-Pacifisch gebied**. Bovendien bevindt bijna 80% van de meer dan 93.000 kamers in aanbouw van Hilton Worldwide zich buiten de VS en creëert het wereldwijd meer kamers dan welk ander hospitality-bedrijf dan ook**.

Nassetta:

Gezien de kracht van ons ontwikkelingsprogramma verwachten we dit jaar en in de toekomst een aanhoudend snelle groei. Al onze bekroonde merken zijn populair bij de beste ontwikkelaars en eigenaren in deze business en blijven de drijvende kracht achter ons succes.

De groei van Hilton Worldwide is te danken aan verschillende belangrijke groeifactoren binnen zijn belangrijkste categorieën, zoals:

Luxe

De complete Luxe-portfolio van de Waldorf Astoria- en Conrad-hotels is sinds 2007 meer dan verdubbeld tot 46 hotels. Er zijn 26 hotels in ontwikkeling, waarmee het huidige aanbod met meer dan 50% wordt vergroot. De luxe hotels van Hilton Worldwide hebben zich onlangs ook uitgebreid naar Latijns- Amerika, Duitsland en Schotland met de opening van Waldorf Astoria Panama, Waldorf Astoria Berlin en The Caledonian, een Waldorf Astoria-hotel. Dit jaar opende Conrad Hotels & Resorts Conrad Algarve en Conrad Seoul, waarmee het merk werd geïntroduceerd in Portugal en Zuid-Korea.

Full-service

Hilton Worldwide heeft in aantal kamers wereldwijd het grootste ontwikkelingsprogramma voor hotels die alle voorzieningen bieden, en haalt grote successen met zijn drie full-service merken, zoals:

  • DoubleTree by Hilton voegt dit jaar met een sneltreinvaart meer dan 60 hotels toe aan zijn merkenportfolio in 17 landen – waarvan zeven nieuwe. In slechts vijf jaar heeft het merk zijn aantal hotels verdubbeld tot meer dan 340 hotels door nieuwbouw, herbestemmingsprojecten en adaptief hergebruik van bestaande gebouwen. DoubleTree is sinds 2009 wereldwijd het snelst groeiende merk in aantal kamers in de “upscale”-categorie**.
  • Het vlaggenschip van het bedrijf, Hilton Hotels & Resorts, met 550 hotels, heeft het grootste ontwikkelingsprogramma in zijn 94-jarige geschiedenis met meer dan 140 projecten.
  • Van de full-service hotels heeft Embassy Suites Hotels in de VS het grootste ontwikkelingsprogramma**. Deze keten overtreft ook zijn concurrenten met 211 open hotels en bijna 35 in aantocht**. Embassy Suites verwacht eind dit jaar nog vijf hotels te openen en de eerste spade in de grond te steken voor nog eens zes objecten.

Focused service en lang verblijf

Met meer dan 2.800 hotels zijn de Hilton Worldwide-hotels voor focused service en lang verblijf een sterke groeimotor die verschillende successen heeft opgeleverd, zoals:

  • De Hilton Garden Inn, met 570 bestaande hotels, heeft bijna 170 projecten in ontwikkeling, waarvan 45% buiten de Verenigde Staten. De Hilton Garden Inn debuteerde in 2013 in Spanje met de opening van Hilton Garden Inn Sevilla en tekende eerder dit jaar een historische overeenkomst voor de ontwikkeling van zijn eerste hotel in Afrika.
  • Hampton doorbrak de 1.900-grens met de opening van Hampton Inn Manhattan/United Nations in New York City en blijft uitbreiden met meer dan 300 hotels in ontwikkeling.
  • Homewood Suites by Hilton bereikte de mijlpaal van 35.000 suites met de opening van Homewood Suites by Hilton Orlando Airport en heeft bijna 100 hotels in ontwikkeling.
  • Home2 Suites by Hilton opende 17 hotels sinds de introductie van dit merk, nog geen vijf jaar geleden, en heeft bijna 80 hotels in ontwikkeling. Een van deze hotels betreft het eerste object van deze keten buiten de VS, dat later dit jaar de deuren zal openen in Querétaro, Mexico.

Bovendien geeft het merk voor timesharing-projecten, Hilton Grand Vacations, een ongeëvenaarde groei te zien. Sinds 2007 heeft dit een recordomzet behaald en veel betere resultaten geboekt dan de concurrentie*. Bovendien breidde het zijn aanbod onlangs uit naar Las Vegas, Hawaii en Utah.

Nassetta:

Onze groei komt ook op een moment dat ons Hilton HHonors-klantenloyaliteitsprogramma de grens van 34 miljoen leden heeft doorbroken, die samen verantwoordelijk zijn voor meer dan 50% van de geboekte overnachtingen. Onze uitzonderlijke groei betekent een verdere versterking van onze portfolio van hotelopties en – merken zodat we de verwachtingen van onze gasten kunnen blijven overtreffen en we nog heel lang toonaangevend kunnen blijven in de sector.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Hebei

 

Reviews lezen over Hebei

Meer informatie over Hebei vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Hebei. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Hebei met Skyscanner

Kaart van Hebei

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.