Zonnige zomer op campings in Nedersaksen

Meteorologen van de weersite wetter.net hebben in hun weersverwachting voor de lange termijn voorspeld dat Noord-Duitsland dit jaar een normale zomer mag verwachten. Goed nieuws natuurlijk voor alle vakantiegangers, maar vooral voor kampeerliefhebbers. Of je nu een zonaanbidder bent, een liefhebber van cultuur, met het hele gezin op vakantie gaat of op zoek bent naar rust en stilte. Nedersaksen biedt voor ieders smaak een geschikte camping. Handig bij de voorbereiding: het nieuwe gidsje ‘Campingkaart Nedersaksen’ met een korte beschrijving van meer dan 160 campings. Wedden dat jouw favoriete plekje erbij staat?

Wadwandelen in Nedersaksen

Wadwandelen in Nedersaksen

Zon, strand en Waddenzee

De Noordzeekust van Nedersaksen heeft zijn heel eigen charme. Idyllische vissersplaatsjes en levendige zeehavens onderbreken de kilometerslange groene dijk. Geniet van de overweldigende natuur van het Werelderfgoed Waddenzee direct vanuit je caravan of camper. Een vakantieadres dichter bij het wad dan Strand- en Familiencampingplatz Bensersiel is niet te vinden. Bij de Nordsee-Camp Norddeich hoef je maar op de dijk te klimmen om van het weidse uitzicht over de Noordzee te genieten.

Vakantiepret voor het hele gezin

In Nedersaksen zijn gezinnen met kinderen graag geziene gasten. Attractieparken, leuke doe-musea, spannende klimtuinen, verrassende dierenparken en spetterende zwembaden zorgen voor een vakantie zonder een moment van verveling. Veel campings liggen direct aan het water, dus met de lievelingsbezigheid van kinderen – zwemmen – zit het wel goed. Tijdens de vakanties bieden de familiecampings een omvangrijk animatieprogramma. Bijvoorbeeld het Südsee-Camp op de Lüneburger Heide en recreatiepark Alfsee. Twee campings die met maar liefst 5 sterren zijn bekroond.

Op zoek naar de stilte?

Misschien wel de grootste troef van Nedersaksen is de bijzonder afwisselende natuur. Bijvoorbeeld de ruige Harz, het Noord-Duitse middelgebergte rondom de Brocken waar flora en fauna weer hun gang mogen gaan of de lieflijke Lüneburger Heide, die in augustus en begin september in een paarse gloed gedompeld is. Veel campings liggen op de allermooiste plekjes midden in de natuur. Wandel-, fiets- en ruiterroutes beginnen vaak net buiten de slagboom.

Campings voor cultuurliefhebbers

Het culturele aanbod in Nedersaksen is veelzijdig. Musea in de grote steden presenteren regelmatig spraakmakende kunsttentoonstellingen, idyllische stadjes lokken cultuurliefhebbers met hun charmante vakwerkhuizen en luisterrijke paleizen. Kamperen en van cultuur genieten gaan hand in hand. Bijvoorbeeld in de verrassend groene hoofdstad Hannover. Camping Arnumer See en Natals Heidesee liggen niet ver van de stad, midden in de natuur aan een meer. De vredesstad Osnabrück wordt tijdens het festival ‘Sommer in der Stadt’ omgetoverd in één groot openluchtpodium. Vanaf Camping Attersee is het niet ver naar het centrum van Osnabrück.

Meer weten over kamperen in Nedersaksen? www.vakantieland-nedersaksen.nl/kamperen-in-nedersaksen

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nedersaksen

 

Reviews lezen over Nedersaksen

Meer informatie over Nedersaksen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nedersaksen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nedersaksen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.