Zeeuwse pontjes gaan weer van wal

Vanaf dit weekend gaan alle Zeeuwse Pontjes weer varen tussen de eilanden in het Deltagebied. Volop genieten van deze unieke belevenis op het water kan deze zomer bij 16 verschillende overtochten. Fiets een Rondje met een Pontje is al jaren een begrip in Zeeland. Door het inzetten van deze pontjes heeft de recreant nog meer mogelijkheden om de verschillende eilanden per fiets of te voet te ontdekken. Eiland hoppen in Zeeland alsof de dammen en bruggen tussen de eilanden er niet zijn!

rondje-met-een-pontje

Ontdek Zeeland op de fiets of te voet

Ervaar zelf waarom Zeeland een populaire fiets- en wandel provincie is. Een handig systeem van knooppunten leid je langs een verscheidenheid aan landschappen en indrukwekkende historie, wat een mooie aanvulling is op de verbindingen van de pontjes in deze waterrijke provincie. Door de duur van een vaartocht (van de meeste pontjes) wordt het maken van een oversteek met een pontje een attractie op zich. Tijd om te genieten van het varen, het uitzicht, een consumptie aan boord en een bezoek aan een van de historische stadjes of dorpjes die het Deltagebied rijk is. Voor de lange-afstand-wandelaar vormen de pontjes eveneens een aantrekkelijke verbinding tijdens een wandeltocht via het wandelnetwerk.

Plan je rondje

Routebureau Zeeland heeft in april reeds de nieuwe Almanak 2013 ‘Fiets een rondje met een pontje’ uitgebracht met daarin alle informatie over de veerdiensten in het Deltagebied. Naast de onmisbare vaarinformatie zijn in deze almanak op ieder eiland leuke afstaptips opgenomen welke een fiets- of wandeltocht door Zeeland nog leuker maken. Alle vaartijden zijn ook te raadplegen via de website routes.vvvzeeland.nl (ook voor mobiel). Met behulp van de handige knooppuntenplanners kan een fiets- of wandeltocht, met daarin een oversteek met een pontje, worden uitgezet.

Nieuwe verbindingen

Dit jaar zijn er drie nieuwe verbindingen. De driehoek Yerseke – Gorishoek – Wemeldinge is dit jaar nieuw leven ingeblazen. De aanlegplaats in Wemeldinge is hierbij met behulp van lokale ondernemers en de gemeente Kapelle aan het netwerk toegevoegd. Ook nieuw dit jaar zijn de driehoek Port Zélande – De Punt – Brouwershaven en een extra verbinding tussen Veere en Kamperland. Deze laatste legt in Kamperland aan bij de Uithaven.

Informatie

De Almanak van de Zeeuwse pontjes is voor € 2,00 te koop bij alle Zeeuwse VVV’s en de VVV’s op Goeree-Overflakkee en bij de grotere VVV’s in Noord-Brabant en Zuid-Holland. Daarnaast is de Almanak te bestellen via www.zeelandshop.com.
Kijk ook eens op de website www.rondjepontje.nl.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zeeland

 

Reviews lezen over Zeeland

Meer informatie over Zeeland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zeeland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Zeeland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.