Meer toeristen naar Ierland voor festivalzomer

Het gaat goed met het toerisme in Ierland. Steeds meer mensen gaan er naar toe voor vakantie en vanuit de Benelux wordt voor dit jaar een stijging van maar liefst negen procent genoteerd. Dat heeft uiteraard te maken met The Gathering waardoor 2013 een uniek feestjaar is en wordt, met nog meer festivals dan gewoonlijk en met nog meer authentieke ‘craic’.

the-gathering-ireland

The Gathering Ireland 2013

‘The Gathering Ireland 2013’ boost het toerisme op het groene eiland. Vanaf eind vorig jaar is de promotie voor The Gathering gestart. Wereldwijd worden mensen met Ierse roots of die een band hebben met Ierland uitgenodigd om dit jaar hun ‘homeland’ te bezoeken. Daarnaast wordt er opgeroepen om allerlei feestelijke evenementen te organiseren, bovenop de traditionele en jaarlijks terugkerende festivals.

Succesvolle campagne

Dat de campagne rond The Gathering 2013 succesvol is, laat zich nu al zien in de gevoelige stijging van het aantal reizigers (Europa + 8,8%, wereldwijd + 4%). ‘The Gathering 2013’ wordt dus een onvergetelijk ontmoeting van Ierland-liefhebbers, uit alle hoeken van de wereld, die een feest bouwen rond Ierse muziek, cultuur, gastronomie en nog veel meer, een zomer lang! Meer informatie over The Gathering: www.thegatheringireland.com

Oesters eten in Carlingford

Oesters eten in Carlingford

Cultuurstad Derry-Londonderry

Derry-Londonderry is de Britse Cultuurstad 2013 waar naast de gebruikelijke festivals en naar aanleiding van The Gathering ook honderden speciale evenementen worden georganiseerd. Een van de hoogtepunten, zeker voor liefhebbers van Ierse muziek, is de Fleadh Cheoil na hEireann (muziekfestival van Ierland) dat voor het eerst in zijn lange bestaan in Noord-Ierland plaatsvindt, van 12 tot 18 augustus 2013. Meer informatie over Fleadh Cheoil festival: www.fleadhcheoil.ie

Dublin Festival Season

In september en oktober is de Ierse hoofdstad the place to be voor het Dublin Festival Season. Het wordt een niet te missen event, met feestende Dubliners en keuze uit een zeer gevarieerd cultureel programma
Meer informatie over het Dublin Festival Season: www.visitdublin.com

Guinness Jazz Festival

Van 25 tot 28 oktober wordt in Cork het internationaal vermaarde Guinness Jazz Festival 2013 georganiseerd met een affiche die elke jazzliefhebber bekoort. Meer informatie over het Guinness Jazz Festival: www.thegatheringireland.com

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Ierland

 

Reviews lezen over Ierland

Meer informatie over Ierland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Ierland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Ierland met Skyscanner

Kaart van Ierland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.