1000 gratis kaarten Safaripark Beekse Bergen

Dit weekend viert Safaripark Beekse Bergen haar 45-jarig bestaan. Om dit te vieren schenkt het safaripark gemeente Hilvarenbeek en drie andere omliggende gemeenten (Tilburg, Oisterwijk en Goirle) ieder 250 gratis toegangskaarten. Het is aan de burgemeester van deze gemeenten om te bepalen welke inwoners de toegangskaarten gaan ontvangen.

45 jaar Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen 45 jaar

Als eerste ontving de burgemeester van Hilvarenbeek, De heer Palmen, 250 entreebewijzen persoonlijk. De burgemeester nam de kaarten op het safaripark in ontvangst uit handen van Jan Blijenberg, divisiedirecteur Libéma Attractieparken. Uiteraard was mascotte Djambo ook aanwezig. De gemeenten mogen zelf bepalen aan wie ze de toegangskaarten uitdelen onder hun inwoners. De gelukkigen mogen zelf kiezen wanneer ze een bezoek brengen aan Safaripark Beekse Bergen, want het entreebewijs is nog dit hele jaar geldig.

Activiteiten omtrent 45-jarig bestaan

Vrijdag 28 juni worden de dieren op verschillende tijdstippen getrakteerd op taart. Deze taarten zijn diervriendelijk en worden onder andere gemaakt van rijst en fruit. Zondag 30 juni staat er een babbelbox op het park. Hier kunnen bezoekers in plaats nemen om hun mooiste herinneringen aan het safaripark te delen. Eerder vroeg het park ook online al herinneringen te delen. Een compilatie hiervan is later terug te zien op de website.

Geschiedenis

Door zandwinning tussen Tilburg en Hilvarenbeek ontstond eind jaren 50 een grote waterplas. Veel mensen uit de regio bezochten deze plas. De twee gemeenten besloten dan ook om er een recreatiepark van te maken. In 1964 ontstond daardoor Speelland Beekse Bergen. Al snel kwamen er vele uitbreidingen.

In 1968 is Safaripark Beekse Bergen ontstaan. Het begon met 40 leeuwen en had toen nog de naam ‘Leeuwenpark Beekse Bergen’. Vanaf 1972 werden er in het park meerdere diersoorten ondergebracht. Vandaag de dag leven er 1.250 Afrikaanse dieren en meer dan 150 verschillende diersoorten.

Safaripark Beekse Bergen is t/m eind juni geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf juli is het park tot 18.00 uur geopend.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Hilvarenbeek

 

Reviews lezen over Hilvarenbeek

Meer informatie over Hilvarenbeek vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Hilvarenbeek. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Safaripark Beekse Bergen, Hilvarenbeek

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.