Hilton Rotterdam viert 50ste verjaardag

Het Hilton Rotterdam viert vandaag zijn 50ste verjaardag met de voltooiing van de volledige verbouwing van het hotel, die € 36 miljoen heeft gekost, en een herleving van de openingsceremonie van 1963. Speciale gasten waren de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en Simon Vincent, president Europa, Midden Oosten & Afrika, Hilton Worldwide. Zij hebben het Hilton in Rotterdam opnieuw onthuld, zoals Conrad Hilton en de echtgenote van de voormalige burgemeester Van Walsum dat 50 jaar eerder deden. De complete verbouwing van het hotel en de heropvoering van de openingsceremonie bevestigen de boodschap van Conrad Hilton dat Hilton definitief verankerd is met Rotterdam. Nadat het originele, maar gerestaureerde, anker opnieuw op zijn plaats was gelegd, gaf Lee Towers, the voice of Rotterdam, niet alleen voor de genodigden, maar ook speciaal voor de burgers van Rotterdam, een optreden voor de nieuwe ingang aan het Weena.

beschrijving

Jan Rutgers (manager Hilton Rotterdam), Ahmed Aboutaleb (burgemeester Rotterdam), Simon Vincent (president Europa, Midden Oosten en Afrika, Hilton Worldwide)

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam:

Hilton staat op een strategische plek in onze mooie binnenstad, op de grens tussen Central District en de Coolsingel met station Rotterdam Centraal op loopafstand. De band tussen Hilton en Rotterdam gaat terug tot de jaren 50, toen Maaskant een ontwerp voor een hotel bij het Hofplein maakte. En het kwam er, in 1963. Met deze verbouwing is het hotel aangepast aan de eisen van de nieuwe tijd en hebben Rotterdam en Hilton hun band ook voor de toekomst bezegeld.

beschrijving

Gastenkamers Hilton Rotterdam

Simon Vincent, president Europa, Midden Oosten & Afrika, Hilton Worldwide:

Hilton Worldwide heeft een belangrijke rol gespeeld in de moderne geschiedenis van de stad Rotterdam. Onze oprichter, Conrad Hilton, opende in 1963 Hilton Rotterdam, een actie die toen de wederopbouw van de stad na de Tweede Wereldoorlog symboliseerde. Als de eerste wereldwijde hotelketen die in Rotterdam zijn deuren opende, lopen wij steeds voorop met innovatie en zijn wij baanbrekend met de ontwikkeling van een hotel met kwalitatief hoogstaande service en faciliteiten in de grootste haven van Europa. Ik ben heel trots dat we deze verbintenis opnieuw bekrachtigen door deze volledige renovatie van Hilton Rotterdam, waarbij we trouw zijn gebleven aan het iconische ontwerp van de vermaarde Huig Maaskant.

Hotelkamers en suites

Bij de renovatie zijn alle 254 hotelkamers en suites onderhanden genomen. De comfortabele, moderne stijl van de hotelkamers is geïnspireerd op traditioneel kantwerk en in het ontwerp zijn subtiel lokale verwijzingen verwerkt, zoals de Hollandse patronen in het tapijt. Het ontwerpteam beoogde door de toevoeging van diverse opvallende en decoratieve meubelstukken en door het speelse gebruik van kleuren een thuisgevoel te creëren voor de gasten.

Openbare ruimten

De openbare ruimten, die zich verspreid over de begane grond en de eerste verdieping bevinden, hebben een complete facelift ondergaan en zijn uitgebreid. De lobby heeft verwijzingen naar de jaren 60 met in elkaar overlopende oppervlakken en zuilen en met schermen die zijn geïnspireerd op sculpturen uit de jaren 60 van Barbara Hepworth en op de beroemde Erasmusbrug. Doordat de hoofdingang is verplaatst naar het Weena en er een nieuwe luifel is geplaatst, is een Hilton waardig entree ontstaan. Verder is de Executive Lounge, vormgegeven als een bibliotheek/studeerkamer met een eigentijds accent, van de eerste verdieping naar de begane grond verplaatst, waardoor er een toegankelijkere en gebruikersvriendelijke ruimte ontstaat.

beschrijving

Hilton Rotterdam – Bar Restaurant Stadshal

F&B

Stadshal Bar & Restaurant ging al eerder dit jaar, in januari, open: het heeft een aparte straatingang gekregen en is een van de belangrijkste attracties van het hotel. Er zijn uitnodigende openbare ruimten gecreëerd die verwijzen naar de oorspronkelijke klassieke stijl van het gebouw: zo zijn de schermen ook weer geïnspireerd op het patroon van de jaren 60 en zorgt de geometrie voor zones in het restaurant.

Functionele ruimten en vergaderruimten

Door een ingrijpend herontwerp van de functionele ruimten en de vergaderruimten, die zich op de eerste verdieping bevinden, zijn er lichtere en royalere ruimten ontstaan voor seminars en evenementen. De lobby en de gangen zijn opnieuw ingericht met nieuwe foyers en aparte zitjes en het tapijt op de eerste verdieping is geïnspireerd op luchtfoto’s van Nederland.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rotterdam

 

Reviews lezen over Rotterdam

Meer informatie over Rotterdam vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rotterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Hilton, Rotterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.