2,7 miljoen buitenlandse toeristen deze zomer

Deze zomer zullen naar verwachting zo’n 2,7 miljoen buitenlandse toeristen hun zomervakantie doorbrengen in Nederland. Dat zijn er 50.000 meer dan vorig jaar. Daarnaast verwacht NBTC Holland Marketing dat zo’n 4,4 miljoen Nederlanders hun zomervakantie in eigen land doorbrengen. Dit is een daling van zo’n 100.000 ten opzichte van vorig jaar. In totaal besteden de (inter)nationale toeristen bijna 2 miljard euro in Nederland tijdens de zomermaanden juli en augustus.

vakantiegangers-vliegveld

Groei uit opkomende markten

De lichte groei (+2%) van het aantal buitenlandse verblijfstoeristen komt voornamelijk uit de opkomende reismarkten, waaronder de BRIC-landen. Daar groeit de economie nog steeds waardoor een groeiende middenklasse met stijgende koopkracht gaat reizen. Veelal zijn dat mensen die voor het eerst internationaal reizen en daar profiteert met name de Metropool Amsterdam van, onder meer vanwege de diverse evenementen en jubilea in 2013. In totaal komt zo’n 20% van alle buitenlandse bezoekers tijdens de zomer van buiten Europa.

Bijna de helft uit Duitsland en België

Bijna de helft van alle buitenlandse verblijfstoeristen komt uit Duitsland en België. Traditiegetrouw zijn de Duitsers en de Belgen veelal aan de Nederlandse kust te vinden, maar zij brengen de zomervakantie ook graag door in het ‘groene Nederland’ en de Nederlandse steden. In totaal besteden de internationale bezoekers bijna een miljard euro tijdens hun zomerverblijf in Nederland.

Minder zomervakanties Nederlanders

Nederlanders ondernemen in totaal zo’n 9,8 miljoen binnen- en buitenlandse zomervakanties. Zowel de vakanties naar het buitenland als de vakanties in eigen land dalen licht (beide zo’n 100.000). Reden hiervoor is met name de onzekere economische en financiële situatie. Naar verwachting worden er deze zomer zo’n 4,4 miljoen vakanties in eigen land ondernomen (-2%). Het merendeel van deze vakanties wordt doorgebracht op campings en bungalowparken. De binnenlandse zomervakanties leveren de BV Nederland zo’n 900 miljoen euro op.

Gespreide zomervakantie

De zomervakantie vindt dit jaar, evenals andere jaren, gespreid plaats. De regio Zuid heeft als eerste zomervakantie van 29 juni tot en met 11 augustus. Een week later start de vakantie voor de regio Noord. Tot slot heeft de regio Midden vakantie van 20 juli tot en met 1 september.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.