Partnerschap Rabobank en Centraal Museum

Rabobank Utrecht en Centraal Museum werken de komende drie jaar samen. Het Centraal Museum is met 175 jaar het oudste stedelijke museum van Nederland en – bovenal – het stedelijke museum van Utrecht, aanjager van de culturele dynamiek in de stad en de provincie. Rabobank Utrecht versterkt Utrecht en omgeving door culturele, maatschappelijke en sportieve ambities te ondersteunen. Door sponsoring van het Centraal Museum wil Rabobank Utrecht bijdragen aan de meerjarige doelstellingen van het Centraal Museum.

Edwin Jacobs (links), directeur Centraal Museum, en Ralph van Soomeren (rechts), directeur bedrijfsmanagement Rabobank Utrecht, ondertekenen de sponsorovereenkomst.

Edwin Jacobs (links), directeur Centraal Museum, en Ralph van Soomeren (rechts), directeur bedrijfsmanagement Rabobank Utrecht, ondertekenen de sponsorovereenkomst.

Duurzame samenwerking

Maandag 24 juni 2013 werd de sponsorovereenkomst op feestelijke wijze ondertekend. Rabobank Utrecht ondersteunt het Centraal Museum van 2013 t/m 2015. Het bedrag wordt per jaar gelabeld aan één van de tentoonstellingen van het Centraal Museum en aan het jaarlijks terugkerende zomerprogramma De Zomer van Dick Bruna in het dick bruna huis.

Edwin Jacobs, directeur van het Centraal Museum:

Zowel Rabobank Utrecht als het Centraal Museum zijn dragers van Utrecht stad en provincie. We slaan de handen ineen om zo nog beter aan de behoeften van de inwoners van Utrecht stad en provincie tegemoet te kunnen komen. De verzelfstandiging van het museum bekrachtigde de samenwerking, mede vertaald in bankieren en het uitwisselen en delen van elkaars culturele betekenis.

Ralph van Soomeren, directeur bedrijfsmanagement Rabobank Utrecht:

Het Centraal Museum gaat mee met de tijd. Het museum vernieuwt en bundelt krachten met andere musea. De manier van denken en werken spreekt ons aan. De ambities van deze culturele instelling ondersteunen we dan ook graag. We kijken uit naar een intensieve samenwerking op zakelijk en cultureel vlak.

Projecten in 2013

De samenwerking tussen het Centraal Museum en Rabobank Utrecht krijgt komend seizoen al vorm met De Zomer van Dick Bruna. Een exclusieve actie biedt leden van Rabobank Utrecht met hun gezin korting op de toegang van het dick bruna huis. De tentoonstelling waar Rabobank Utrecht zich dit jaar aan verbindt is In Vredesnaam, in het kader van de viering van de Vrede van Utrecht.

Ambitie Centraal Museum voor 2012-2015

Het Centraal Museum stelt het publiek centraal. In het Meerjarenbeleidsplan 2012- 2015 staan de doelstellingen die het Centraal Museum beoogt:

  • meer bezoekers uit de stad en provincie Utrecht verbinden aan het museum
  • bezoekers intensiever betrekken en hen iets wezenlijks meegeven
  • potentiële nieuwe doelgroepen binnenhalen
  • als cultuurpromotor en provinciale merklocatie nationaal en internationaal publiek naar Utrecht trekken.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Utrecht

 

Reviews lezen over Utrecht

Meer informatie over Utrecht vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Utrecht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Centraal Museum Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.