Zomeractiviteiten in Eindhoven Museum

Steek de handen uit de mouwen en doe mee! Deze zomervakantie (van 29 juni t/m 11 augustus 2013) staat Eindhoven Museum in het teken van Doe‐dagen. Daarnaast zijn er in de weekenden verschillende bijzondere activiteiten, demonstraties en thema’s. Van prehistorische bootjes bouwen en middeleeuwse tegels maken tot een historisch kermisfestijn; de zomeractiviteiten van Eindhoven Museum zorgen voor een actieve zomer.

Doe Dagen in het Eindhoven Museum

Doe Dagen in het Eindhoven Museum

Doe‐dagen in de zomervakantie

Tijdens de doe‐dagen stap je 2500 jaar terug in de tijd en ontdek je hoe het leven was in de prehistorie en middeleeuwen. Help de bewoners uit die tijd met graan malen, brood bakken en vuur maken en vaar een stukje in de boomstamkano. In de middeleeuwen komen activiteiten als kaarsen maken en tin gieten aan bod. De herbergier serveert historische en biologische lekkernijen in herberg “Den Bonten Os” en er is iedere dag om 14.00 uur een gratis rondleiding.

29 en 30 juni: Prehistorische boot bouwen

Het eerste weekend van de zomervakantie komt Peter Faulkner, samen met vrijwilligers van het museum, een coracle bouwen. Coracles zijn ronde, prehistorische bootjes van dierenhuid en wilgentenen voor één of twee passagiers. Peter Faulkner is gespecialiseerd in deze bouwtechniek en heeft internationale bekendheid verworven als bouwer van de prehistorische vaartuigen in de film “Snow White and the Huntsman”. Ook heeft hij met zelfgebouwde coracles de rivieren Teme, Severn en Wye van bron tot monding bevaren, evenals het eerste stuk van de Theems.

Diverse data: Middeleeuwse tegeltjes maken

Vorig jaar was het al een groot succes en daarom komt tegelmaker Jaap Bergisch ook dit jaar weer naar Eindhoven Museum om samen met bezoekers tegeltjes te maken op middeleeuwse wijze. De tegeltjes die vorig jaar gemaakt zijn, zijn inmiddels allemaal klaar en worden door Jaap getoond. Dus iedereen die zich vorig jaar heeft uitgeleefd op de klei, kan zijn of haar tegeltje komen bewonderen! Jaap Bergisch is aanwezig op 29 en 30 juni, 13, 20 en 21 juli en op 3 en 4 augustus.

11 en 12 augustus: Park Historia

De zomervakantie wordt afgesloten met Park Historia. Tijdens dit historische kermisfestijn ervaar je de hysterische historie van kermissen door de eeuwen heen. Kom kijken naar vrouwen met baarden en bewonder het rariteitenkabinet Melchiors Mystieke Memorabilia, vol met vreemde voorwerpen uit de collectie van Eindhoven Museum. Het belooft het vreemdste, maar vooral leukste evenement van het jaar te worden.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Eindhoven

 

Reviews lezen over Eindhoven

Meer informatie over Eindhoven vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Eindhoven. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van het Eindhoven Museum

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.