Hasselt: Vespa World Days 2013

De Vespa, Italiaans stijlicoon, is al langer een vaste waarde in het glooiende Limburgse landschap. Voorzitter van Toerisme Limburg, Igor Philtjens : “Ik ben dan ook zeer tevreden dat we erin geslaagd zijn de Vespa World Days naar Limburg te halen en we gastprovincie zijn voor deze editie van de internationale driedaagse, van 20 tot 23 juni 2013.” Het Vespa-evenement heeft een toeristisch, cultureel en sociaal karakter.

vespa-nederland

Limburg, unieke ervaring

De Vespa World Days brengen dit jaar ruim 2.500 Vespa-fans van 21 verschillende nationaliteiten samen om vanuit Hasselt Limburg te verkennen. Vier routes brengen de Vesparijder naar alle hoeken van de provincie Limburg en uiteenlopende culturele en toeristische highlights. Zo komen de mijnsites en –musea aan bod tijdens de ‘Mijnroute’; een tweede route brengt de Vesparijder naar Tongeren, de oudste stad van België; een derde excursie verkent het Maasland, de waterrijke grensstreek, en tot slot is er de fruitroute in Haspengouw die de Vespafan zal verrassen met zijn hoge Toscane-gehalte. Tijdens een van deze ritten wordt zelfs het circuit van Zolder bezocht. Dit voormalig F1-circuit is wereldwijd beroemd en is dus zeker voor Vespisti een van de hoogtepunten van de driedaagse.

Igor Philtjens, Limburgs gedeputeerde van Toerisme, is zeer verheugd de Vespa World Days te mogen verwelkomen in zijn gastvrije provincie:

We hebben de organisatie van dit evenement met internationale allure kunnen overtuigen om dit jaar naar Limburg te komen. De organisatie was onder de indruk van ons Limburgse landschap, waar het goed leven is en er heel wat te beleven valt. Met 2.500 Vespa-fans en 10.000 extra overnachtingen worden het voor de toeristische sector vier drukke, maar vruchtbare dagen waarin we onze gastvrijheid én al onze andere sterktes internationaal in de kijker kunnen zetten. Voor de Vespa-liefhebbers, die onze provincie komen (her)ontdekken, wordt het vier dagen één en al genieten in de meest zuiderse provincie van Vlaanderen.

Galadiner met streekproducten

Maar ook de Limburgse troeven van het Bourgondische genieten worden vier dagen lang volop uitgespeeld. Het hoogtepunt is beslist het galadiner in de Limburghal in Genk met in de hoofdrol de Limburgse streekproducten Hasseltse jenever, Haspengouwse stroop en Achelse trappist.

Magie van de Vespa

De stad Hasselt, hoofdstad van de Smaak, staat dan weer garant voor de prachtige Vespa Village op het Kolonel Dusartplein, een uitzonderlijke historische collectie Vespa’s in het Modemuseum en een authentieke binnenstad waar trendy en smaakvolle winkels en ontelbare terrasjes zowel geest als smaakpapillen zullen prikkelen.

De Secretaris van Vespa World Club, Marco Manzoli, ziet het als volgt: “Er staan alle Vespisti drie fantastische dagen te wachten in het prachtige Limburg. Eens thuis bij hun eigen Club, kunnen ze dan de ambassadeurs zijn, met hun verhalen van de magie die de Vespa creëert tijdens het wereldwijd belangrijkste treffen van het jaar in Hasselt.”

Exclusief: Expo MODA

Niet alleen Piaggio, het Italiaanse wereldmerk van scooters en motoren, is zeer tevreden met de keuze van de locatie, ook burgemeester Hilde Claes is in haar nopjes: “Hasselt is het ideale vertrekpunt om er met de Vespa op uit te trekken. En met de expo ‘MODA. Made in Italy’, waarbinnen de Vespa een speciale rol krijgt toebedeeld, is er niet alleen een sterke inhoudelijke link met de unieke tweewieler. Ook de kunst van het genieten waar de Italianen zo om geroemd worden, verstaan wij in Hasselt als de beste.”

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Hasselt, Limburg

 

Reviews lezen over Hasselt, Limburg

Meer informatie over Hasselt, Limburg vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Hasselt, Limburg. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Hasselt, Limburg

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.