Jordaans wereldwonder Petra naar Nederland

Dit najaar komt wereldwonder Petra naar het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) in Leiden. De bijzondere tentoonstelling ‘Petra. Wonder in de woestijn’ loopt van 9 oktober 2013 tot en met 23 maart 2014. Met 150 topstukken is dit de grootste Petra-tentoonstelling ooit in Nederland. De tentoonstelling wordt uitgebreid met lezingen, rondleidingen, cursussen, filmavonden, een ‘Petra: I was here’ fotowedstrijd, een publiekssymposium en activiteiten speciaal voor kinderen.

petra-jordanie

3D-installatie doet stad herrijzen

Blikvangers zijn wandvullende foto’s van de mooiste plekken van Petra en gedetailleerd beeldhouwwerk: reliëfs met dieren- en plantenmotieven, portretten van goden, godinnen en fabeldieren, levensgrote beelden en sierlijk bewerkte zuilen. Een 3D-installatie laat delen van de stad herrijzen. Petra komt tot leven en bezoekers maken kennis met de kunst, cultuur en religie van de bouwers en bewoners van de verborgen stad: De Nabateeërs.

Jaarlijks honderdduizenden bezoekers

Petra is volgens UNESCO één van de zeven nieuwe wereldwonderen, net zoals de Taj Mahal, de Chinese Muur en Machu Picchu. De trots van Jordanië trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers en haar populariteit groeit nog steeds. De indrukwekkende architectuur en rijke geschiedenis van de goed bewaarde ruïnes zijn een bezoek meer dan waard. Net zoals de gastvrijheid en vriendelijkheid van het Jordaanse volk.

Geschiedenis

De oude stad Petra is één van de nationale schatten van Jordanië en ligt ongeveer drie uur rijden ten zuiden van hoofdstad Amman. Petra is een erfenis van de Nabateeërs, een ijverig Arabisch volk dat 2.000 jaar geleden in het zuiden van Jordanië leefde. Hoewel de meeste schatten in Petra zijn gebouwd door de Nabateeërs, is het gebied al bewoond sinds 7.000 – 6.500 voor Christus.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Jordanië

 

Reviews lezen over Jordanië

Meer informatie over Jordanië vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Jordanië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Jordanië met Skyscanner

Kaart van Jordanië

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.