Zitten naast lege stoel grootste vliegzege

Europa’s leidende vliegticketzoekmachine Skyscanner hield onderzoek onder 10.000 internationale reizigers naar de kleine ‘overwinningen’ die een reis nog aangenamer kunnen maken. Het onderzoek onthult dat, van alle meevallers, de koffer als eerste op de bagageband zien verschijnen het grootste triomfgevoel teweegbrengt bij internationale reizigers. Bijna de helft (49%) gaf aan dat dit absoluut meewerkt aan het hebben van een perfecte vliegreis.

skyscanner-onderzoek-alcoholgebruik-op-vluchten

Nederlanders

De Nederlandse reiziger heeft een andere voorkeur als het aankomt op het hebben van de perfecte vliegreis. Onder de Nederlandse respondenten geeft meer dan 46% aan dat het niet hebben van een buurman of buurvrouw in het vliegtuig zorgt voor dat winnaarsgevoel. Op twee komt bij de Nederlanders de koffer als eerst op de bagageband terugvinden en op drie staat geen huilende baby’s aan boord.

Het feit dat het gelukt is om extra handbagage mee te ‘smokkelen’ onder bijvoorbeeld een jas zorgt het minst voor een euforisch gevoel bij de Nederlandse reiziger. Ook als eerst aan boord gaan, zelfs zonder priority pass en een onopgemerkt flesje water maken de vakantie nog niet meteen tot een succes.

Top 5 ‘kleine overwinningen’ voor Nederlanders:

1. Geen buurman of buurvrouw in het vliegtuig
2. Koffer komt als eerste op de bagageband
3. Er zijn geen huilende baby’s aan boord
4. De persoon ervoor doet zijn of haar stoel niet naar achteren
5. Wegkomen met te zware koffer

Top 5 ‘kleine overwinningen’ internationaal:

1. Koffer komt als eerste op de bagageband
2. De persoon ervoor doet zijn of haar stoel niet naar achteren
3. Geen buurman of buurvrouw in het vliegtuig
4. Er zijn geen huilende baby’s aan boord
5. Wegkomen met te zware koffer

Comments are closed.