Thalys steunt Wereldvluchtelingendag op 20 juni

Over precies 1 week, op 20 juni, is het Wereldvluchtelingendag. Ter gelegenheid van deze speciale dag, en in het kader van zijn steun aan het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR), doneert Thalys per ticket dat die dag verkocht wordt €1,- aan de organisatie.

unhcr

Wereldvluchtelingendag werd door de Verenigde Naties gelanceerd in 2001. De Verenigde Naties willen met deze dag aandacht vragen voor vluchtelingen. Dit gebeurt wereldwijd, via verschillende evenementen, culturele evenementen en informatiecampagnes.

Franck Gervais, CEO de Thalys International, verduidelijkt:

Dit is niet zomaar een campagne om aandacht te vragen. We willen verder gaan dan de oproep tot donatie die we op 30 mei aan onze klanten hebben gelanceerd. We committeren ons met Thalys echt aan dit goede doel en doneren daarom graag €1,- aan UNHCR voor elk ticket dat op 20 juni wordt gekocht, via welk verkoopkanaal dan ook. UNHCR steunt 22 miljoen mensen, waarvan 75% vrouwen en kinderen, daar dragen we van harte aan bij.

De samenwerking tussen Thalys en UNCHR omvat de volgende acties:

  • Sinds 30 mei tot eind september rijdt een speciale Thalys trein met daarop de gezichten van vluchtelingenvrouwen. Thalys wil reizigers hiermee bewust maken van de problematiek en hen uitnodigen te doneren;
  • Op Wereldvluchtelingendag, 20 juni a.s., schenkt Thalys van elk ticket dat die dag verkocht wordt, €1,- aan UNHCR.
  • Frequente reizigers van Thalys (Loyalty-programma ThalysTheCard) ontvangen in juni en juli een online uitnodiging om een gift te doen of om hun gespaarde Miles om te zetten in hulppakketten van de UNHCR bestemd voor vrouwelijke vluchtelingen. Op dit moment hebben de reizigers van Thalys al bijna 800 000 Miles aan UNHCR geschonken.
  • Thalys stelt zijn communicatiekanalen ter beschikking om de boodschap van UNHCR te verspreiden: een extra pagina op de website (thalys.com/UNHCR), nieuwsbrieven en informatie aan boord van de solidariteitstrein.

Comments are closed.