Almsommer in SalzburgerLand van start

Na een succesvol winterseizoen dat met ‘een plus’ in aantallen bezoekers vanuit Nederland werd afgesloten, start op 16 juni officieel de Almsommer, het zomerseizoen in Salzburgerland. Dit keer wordt die Almsommer geopend in de Tennengau, de place to be als het gaat om wandelen én de beste kazen uit de Alpen. Het gezellige volksfeest wordt gehouden op de Karalm, de Schöberalm en de Spiessalm.

salzburgerland-officiele-start-zomerseizoen

Almsommerhutten & partners

De Almsommerhutten spelen een grote rol in dit jaargetijde. Ieder jaar worden deze Almsommerhutten geselecteerd op basis van de ‘Almsommer eigenschappen’: authentiek of juist trendy, maar elke hutte is uniek en heeft de typische Oostenrijkse Alpensfeer. Je kunt er ‘s zomers terecht voor een stevige, traditionele lunch, maar ook om er te overnachten. De hutten staan op bijzondere plekken met fantastische uitzichten en ze zijn te voet en met de fiets te bereiken. De hutten worden bewoond door lokale boeren, die hun gasten voorzien van lokaal geproduceerde biologische producten. Deze zomer zijn er maar liefst 162 Almsommerhutten in SalzburgerLand die dat label mogen voeren.

Los van de hutte zijn er ook 74 Almsommer partners geselecteerd. Deze partners zijn hotels, pensions en herbergen waarvan de gastheer grote kennis van de regio en de lokale activiteiten heeft. Voorafgaand aan het seizoen geven zij via de ‘Wandelhotline’ al advies en tijdens het seizoen geven ze hun gasten goede en deskundige informatie over wandeltochten, fietstochten, het weer en evenementen. Daarnaast werken ze samen met lokale gidsen en de Almsommerhutten in de buurt.

Evenementen en nieuwe activiteiten

Los van de Almsommer activiteiten staat er een aantal speciale evenementen gepland voor de komende zomerperiode en wordt een aantal nieuwe activiteiten gestart.

 • Première van de nieuwe attractie Nationalpark 360° in het bezoekerscentrum Nationalparkwelten in Mittersill. Vanaf 12 juni kunnen bezoekers in dit nieuwe deel van het centrum met behulp van de modernste HD-projectietechnieken een unieke 360° blik in het Hohe Tauern National Park werpen. Het Hohe Tauern National Park viert deze zomer tevens haar 100-jarig bestaan.
 • Hermann Maier Wandel Dag: Wandelen samen met dé skilegende van Flachau. Dat kan op 29 juni 2013 in Flachau. Deelnemers kunnen kiezen uit 3 verschillende routes welke allemaal van start gaan op de Grießenkaralmen. Uiteraard loop de ‘Herminator’ zelf ook mee. Na afloop is er tijd voor een meet & greet en gezellige muziek.
 • Het fascinerende WasserWunderWelten Krimml opent op 29 juni 2013 haar deuren. Dit innovatieve belevingscentrum rondom het thema water, compleet met een aquarium, een WasserWunderBar, een waterbioscoop en als hoogtepunt het moderne 8200 m² grote watervalcentrum, is absoluut een bezoekje waard.
 • UCI Mountainbike World Cup Downhill finale 2013 en UCI Mountain Bike World Championships in Fourcross worden gehouden van 19 t/m 22 september 2013 in mountainbike mekka Saalfelden Leogang, dat vorig jaar al het toneel vormde voor de UCI Mountain Bike & Trials World Championships. De beste mountainbikers ter wereld zullen strijden om de twee titels.
 • IRONMAN 70.3: dé wedstrijd voor mannen van ijzer. Deze wereldwijde competitie doet op 1 september 2013 voor de 2e keer Zell am See aan en geldt als één van de grootste en zwaarste uitdagingen. De triatleten moeten 1,9 kilometer zwemmen in de prachtige Zeller See, 90 kilometer fietsen door het mooie berglandschap en aansluitend nog een halve marathon lopen langs de oevers van het meer.
 • Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Tennengau

   

  Reviews lezen over Tennengau

  Meer informatie over Tennengau vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Tennengau. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

  Vind voordelige vluchten naar Tennengau met Skyscanner

  Kaart van Tennengau

  [google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.