Clubsandwich duurst in Genève

Genève heeft Parijs overtroffen als de duurste stad ter wereld om een clubsandwich te bestellen, zo blijkt uit onderzoek van Hotels.com. In Genève kost een clubsandwich gemiddeld €23,35. Hotels.com biedt vakantiegangers met de Club Sandwich Index (CSI) een indicatie van de prijzen op hun bestemmingen, door het klassieke broodje kip, spek, ei, sla en mayonaise in te zetten als graadmeter voor betaalbaarheid.

club-sandwich

Clubsandwich Index

De gemiddelde CSI-prijs per land is berekend op basis van de daadwerkelijk door hotelgasten betaalde bedragen voor een clubsandwich in dertig hotels, gevestigd in hoofdsteden en vooraanstaande toeristensteden. Wereldwijd zijn de prijzen onderzocht in 840 drie-, vier- en vijfsterrenhotels.

Duurste clubsandwich toch minder duur

De tweede editie van de index toont niet alleen de wereldwijde ontwikkeling van de prijs van een clubsandwich, maar ook het effect van schommelende wisselkoersen. Reizigers zullen tevreden constateren dat de prijzen op veel plaatsen zijn gedaald. Hoewel Genève alle andere bestemmingen overtreft met een gemiddelde prijs van €23,35, daalde de prijs van de duurste clubsandwich ten opzichte van vorig jaar, toen Parijs de lijst aanvoerde met €25,13.

In Genève lopen de prijzen van een eenvoudige ‘club’ uiteen van een uitzonderlijke €39,78 in een vijfsterrenhotel tot een meer acceptabele €12,87 in een driesterrenhotel. Parijs, befaamd culinair hotspot en vorig jaar nog lijstaanvoerder, zakte naar plaats twee met een gemiddelde prijs van €21,05. De Franse hoofdstad wordt op korte afstand gevolgd door Oslo, dat zijn derde plaats behield met een gemiddelde prijs van €20,48.

Amsterdam en Berlijn

Amsterdam is terug te vinden op plaats vijftien. Hotelgasten betalen er gemiddeld €12,82 voor een clubsandwich. Berlijn is met een gemiddelde prijs van €12,25 net iets voordeliger dan Amsterdam.

New Delhi

De Indiase hoofdstad New Delhi blijft met een gemiddelde prijs van slechts €7,00 de goedkoopste bestemming om een clubsandwich te bestellen. Ook andere populaire vakantiebestemmingen blijven relatief voordelig, onder meer Madrid (€11,36), Rio de Janeiro (€11,08) en Bangkok (€9,08).

Alison Couper van Hotels.com:

De clubsandwich is verkrijgbaar in hotels over de hele wereld. Het is een perfecte graadmeter voor kosten, die toeristen helpt bij het in kaart brengen van dagelijkse uitgaven aan eenvoudige zaken als eten en drinken. De prijsverschillen tussen dit jaar en vorig jaar zijn onderhevig aan verschillende factoren, zoals veranderingen van lokale voedselprijzen en wisselkoersschommelingen. Het mooie van de CSI is dat we reizigers met een simpele prijsvergelijking kunnen laten zien wat hun geld waard is in verschillende landen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Genève

 

Reviews lezen over Genève

Meer informatie over Genève vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Genève. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Genève met Skyscanner

Kaart van Genève

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.