Oudhollandse kermissfeer in Zuiderzeemuseum

Van 6 tot en met 14 juli staat het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vol kermisattracties uit de jaren ’20. Gedurende deze feestelijke week genieten kinderen, ouders en grootouders van de ouderwetse kermissfeer door een ritje te maken in de zwanenzweefmolen, langs een waarzegster te gaan of een verrassing te winnen in de altijd prijs tent. In het buitenmuseum komen bezoekers meer dan twintig attracties tegen. De kermis is geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op de zaterdagavond van 6 en 13 juli van 18.00 tot 22.00 uur.

nostalgische-kermis-zuiderzeemuseum-enkhuizen

Er staan niet alleen kermisattracties opgesteld in het buitenmuseum. Bij een nostalgische kermis horen ook Oudhollandse spelletjes en zoete lekkernijen. Doe je ook mee met het kussengevecht boven de stadsgracht? Verder is er een eierrace, kun je blikken gooien, sjoelen en nog veel meer. In de kerkbuurt vind je een suikerspin- en poffertjeskraam voor een lekker hapje. Alle horecagelegenheden zijn geopend in deze week.

Kermis in de avonduren

Op de dagen dat de kermis ook ’s avonds speciaal geopend is, mogen volwassen voor slechts €5,00 en kinderen voor slechts €2,50 naar binnen. Tussen 17.00 en 18.00 uur is het buitenmuseum even gesloten om alles voor te bereiden voor de avondopenstelling. De museumferry’s varen in de avond niet. Het buitenmuseum is daarom toegankelijk via de stadsingang of de dienstingang. Volg de borden om de auto te parkeren op de Kooizandweg in Enkhuizen (dienstingang). Overdag gelden de normale toegangsprijzen voor het museum.

Facebook actie

Gezinnen maken kans op een gratis kermisdag door een ludieke foto van hun kind te uploaden op de speciale pagina van het Zuiderzeemuseum op Facebook. Voorwaarde is dat in de foto ook een Zuiderzee-element te zien is zoals een ambacht, Oudhollands spel, boot of klederdracht. Door veel reacties te verzamelen en het bericht te delen maak je de meeste kans op deze prijs. Van 11 juni tot 9 juli 2013 worden er wekelijks twee winaars uitgekozen.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Enkhuizen

 

Reviews lezen over Enkhuizen

Meer informatie over Enkhuizen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Enkhuizen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van het Zuiderzeemuseum, Enkhuizen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.