Het eiland Saarema, Estland

Het prachtige eiland Saaremaa biedt beeldschone natuur, zo kun je in de zomer genieten van de fijne zandstranden en vergeet niet ook ’s avonds het strand op te zoeken voor de geweldige strandfeesten. De bossen van Saaremaa, zijn een toevluchtsoord voor het lawaai uit de steden en in de herfst kun je daar vruchten uit het bos zoeken, zoals bessen en paddenstoelen. Weergaloze zonsondergangen, nachtzwemmen onder de sterrenhemel en de frisse zeelucht komen je allemaal tegemoet op deze bijna magische plek.

saarema-eiland

Muhu eiland

Saaremaa heeft een verbinding met het naburige eiland Muhu en zij vormen samen een provincie. Wanneer je een bezoek brengt aan het eiland Muhu, moet je echt de tijd nemen om lekker te eten bij restaurant Alexander. Het restaurant staat bekend om zijn Nordic Islands Cuisine, gebaseerd op eettradities uit de regio en gerechten gemaakt van lokale ingrediënten. Het is voor drie opeenvolgende jaren uitgeroepen tot het beste restaurant van Estland. Het zesgangendiner ‘Menu of the islands’ varieert per seizoen en is in elk seizoen een aanrader. Wanneer je langer op het eiland Muhu blijft kan je daar heel goed je tijd verdrijven met o.a. vissen, jagen, paardrijden en sightseeing.

Saaremaa Opera Days

Van 21 juli t/m 28 juli 2013 vinden de Saaremaa Opera Days plaats. Het eerste opera festival werd gehouden in 1999 en sindsdien wordt het opera gehouden in het middeleeuws kasteel in Kuressaare, hoofdstad van het eiland Saaremaa. Het festival werkt samen met de Estse opera theaters: Estonian National Opera en Theatre Vanemuine. Inmiddels hebben er veel internationale operatheaters gestaan, zoals Black American Opera/Broadway en het Stanislavski and Nemirovich-Danchenko Moscow Academic Music Theatre. Dit jaar is het evenement nog specialer, want het is de eerste keer dat het publiek kan genieten van de drie Georgian Houses of National Opera and Ballet op één plek in het operahuis van Kuressaare kasteel.

Kuressaare Maritime Days

De zee is erg belangrijk voor Estland en dat voel je vooral in Saaremaa. De Maritime Days zijn gebaseerd op de Baltische zee, de lange reisverhalen en ontdekkingen van zeemannen uit Saaremaa. Op dit festival kun je traditionele zeilwedstrijden bekijken en er zijn demonstraties van verschillende schepen in de jachthaven. De Maritime Days vinden plaats van 2 t/m 3 augustus 2013.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Estland

 

Reviews lezen over Estland

Meer informatie over Estland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Estland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Estland met Skyscanner

Kaart van Saarema, Estland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.